6.000 persones visiten la Fira Castells

9544C82D-497B-4023-824D-F77810830F26-exportEls llibres, els jocs infantils i el marxandatge han estat els productes més sol·licitats pels més de sis mil visitants que han assistit a la FiraCastells de Valls, celebrada cap de setmana de Santa Úrsula. Aquesta ha estat la cinquena edició de la fira, que ha tingut més expositors que mai, vint-i-un. L’oferta comercial s’ha acompanyat de jocs, tallers i activitats adreçades bàsicament al públic infantil.

Els llibres més venuts han estat els infantils, com els contes de la Festa Major i els quaderns per pintar del seguici de Valls i la col·lecció del Patufet i les tradicions catalanes, de Cossetània Edicions. Els llibres castellers més sol·licitats han estat Orígens castellers, de Josep Maria Rodon, Castells tocant el cel, de Josep Almirall, i Els Xiquets de Valls durant el Franquisme, d’Alexandre Cervelló Salvadó. Els visitants també han mostrat força interès pels títols clàssics més difícils de trobar.

Les figures de goma del Gegant de la Porra de Valls i el Gegant i l’Àliga de Sitges han estat els més sol·licitats, així com els braçalets, les samarretes i la funda del carnet d’identitat català. Una de les novetats d’enguany han estat les fofuxes castelleres, fet que s’ha traduït en una bona colla d’encàrrecs de nines caracteritzades amb els colors de les dues colles vallenques. I els dos estands dedicats a la música, Xixo luthier i Instruments d’Inxa, han recollit comandes de gralles i timbals. Els jocs més sol·licitats han estat el Cap de Colla, novetat d’aquest any, i l’Oca Castellera.

Els mitjans digitals Baròmetre Casteller i Diari Casteller van participar amb la divulgació de la seva tasca informativa. A més, a l’estand Baròmetre Estrella van presentar-se els noms de les quatre colles que han fet un pis més i que tenen assegurat el reconeixement que atorga el mitjà digital dins de la Nit de Castells.

CastelloscopiLes dues colles de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també han estat presents, promocionant les seves entitats i els productes associats a la marca Castells. Al Teatre Principal un miler d’escolars i visitants han presenciat durant tota la setmana el Castelloscopi, una instal·lació audiovisual amb 25 pantalles sobre el fet casteller.

Paral·lel a la fira, s’ha celebrat el Cinquè Fòrum Casteller, dedicat a la immigració i al Concurs de Castells de Tarragona, al convent del Carme, i s’han pogut veure els documentals novetat de la temporada: Xiquets de Tarragona: l’herència millorada i 125 anys dels Aficionats de Llorenç.

La Fira Castells està organitzada per la Revista Castells sota la iniciativa de l’Ajuntament de Valls, hi participen empreses i entitats amb productes o iniciatives relacionades amb els castells.

Articles relacionats:

La Fira Castells obre portes

Tallers, jocs i activitats ompliran la Fira Castells

La més completa mostra de productes castellers