Cap de setmana extra a quatre places

141026MT3de10fmEl cap de setmana de Santa Úrsula arriba ple d’altres diades de notable relleu, que poden arribar a deixar gamma extra en quatre places diferents. La magna diada vallenca comparteix des de fa anys la data en el calendari amb altres cites d’interès, a Girona (Minyons de Terrassa), Sitges (Castellers de Vilafranca) i Tarragona (Jove).

La cita de diumenge a Valls promet, sobretot per les intencions de les dues colles de portar a plaça un castell de 10, construcció mai vists al bressol casteller. A l’espera de la tria definitiva per part de les dues respectives tècniques, el programa previ és màgic: la Colla Vella té en cartera el 3de10fm, el 2de8sf, el 4de9sf, el 4de9fa i el pde8fm. Dels quatre primers, n’haurà de descartar, d’entrada, un. La Colla Joves té en el seu programa el 3de10fm, el 4de9sf i el 2de9fm. Més enllà del resultat, la diada és una cita obligada per tots els qui volen viure els castells en el seu estat més pur i en el lloc del seu naixement: les llambordes del Quilòmetre 0.

A Girona, els Minyons de Terrassa la volen tornar a fer grossa. L’any passat hi van descarregar el seu tercer 3de10fm. Aquest any arriben amb els deures més que fets (entre els quals, dos castells de 10 completats), però la seva ambició no té aturador. Si descarregaran el tercer 3de10 amb folre i manilles en un any o atacaran per primer cop el 2de8 sense folre són les incògnites que ofereix una diada molt estimada pels terrassencs, on, a més del 3de10fm, han plantat castells com el 4de9sf (el primer del segle  XX, l’any 1998), el 4de9fa, el 5de9f, el pde8fm o el 2de9fm. El cartell de la diada el completen els Capgrossos, que venen de descarregar el seu primer castell de 9 de l’any, i els Marrecs de Salt, que volen fer la seva millor diada.

Tot i això succeirà diumenge, dia de twitter i carrusel televisiu. Però dissabte a la tarda ja s’haurà encetat el cap de setmana extraordinari que se’ns presenta. En la seva diada de l’Esperidió, la Jove de Tarragona vol acabar l’any descarregant un altre cop el pilar de 8 amb folre i manilles. Estaran ben acompanyats de tres colles més al Pla de la Seu, amb uns Castellers de Sant Cugat que sumen més castells de 8 que mai; uns extraordinaris dels Nens del Vendrell que volen tornar a portar a plaça alguns dels seus millors castells, i uns Bordegassos, que aspiren a tornar a alçar el vol.  També dissabte, Sitges serà escenari d’una altra cita de relleu, amb motiu de la Diada de la Jove de Sitges. Els Castellers de Vilafranca faran la seva penúltima actuació de la temporada, amb la incògnita si tornaran a portar gamma extra després de l’ensopegada de diumenge. A més dels locals, hi haurà els Castellers de la Vila de Gràcia, que també confien que el Cap de la Vila sigui un bàlsam. Provisionalment, els Castellers de Sants no hi seran enguany a Sitges, en una plaça que està entre les seves preferides. La d’aquest cap de setmana és l’única pausa dels Borinots en un tram final de màxima velocitat.

I la tarda de dissabte, també podria portar castells de 9 al Mercadal de Reus, on la colla local ha anunciat la tripleta màgica. Fa tres setmanes va estar a punt de firmar-la, ja que va deixar el 4de9f en només carregat.

La llarga agenda d’actuacions del cap de setmana pot portar més castells de 9 i de 8. En ressenyem les més destacades:

DISSABTE

Diada de l’Esperidió a Tarragona

Hora: 18h. Lloc: Pla de la Seu
 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Sant Cugat
 • Nens del Vendrell
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona

Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges

Hora: 18h. Lloc: Plaça del Cap de la Vila
 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Vilafranca
 • Colla Jove de Castellers de Sitges

Diada dels Xiquets de Reus

Hora: 18h. Lloc: Plaça del Mercadal
 • Castellers d’Altafulla
 • Castellers de Terrassa
 • Xiquets de Reus

Vigília de la diada de Sant Narcís a Girona

Hora: 19h. Lloc: Plaça de Sant Feliu
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Marrecs de Salt
DIUMENGE

Diada de Santa Úrsula a Valls

Hora: 13h. Lloc: Plaça del Blat
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

Diada de Sant Narcís a Girona

Hora: 11.30h. Lloc: Plaça del Vi
 • Capgrossos de Mataró
 • Marrecs de Salt
 • Minyons de Terrassa

Festes de Tardor a Sant Just Desvern

Hora: 12h. Lloc: Jardins de Cal Ginestar

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Terrassa
 • Moixiganguers d’Igualada

Diada de la tripleta a Vic

Hora: 12h. Lloc: Plaça Major
 • Castellers de Sabadell
 • Sagals d’Osona
 • Xics de Granollers

Podeu consultar la resta d’actuacions previstes a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de10fm dels Minyons, l’any passat a la plaça del Vi de Girona

Articles relacionats:

Optimisme als locals

Totes les opcions de Santa Úrsula

Disputa al Quilòmetre 0

10 pels Minyons i 9 pels Nens