Nous èxits de la Barcelona més castellera

151018_Diada CdS 082b copiaEl cap de setmana arriba marcat per dos nou èxits de dues colles de la capital catalana. Els borinots han revalidat la gamma extra i els de la Sagrada Família han pujat als 8 pisos. Però això no es tot: la jornada ha estat de gran profit per moltes altres colles i també amb alguna decepció.

Sants ha viscut el seu gran dia: els Castellers de Sants han tornat a demostrar que són una colla molt gran. La cita ben bé valia gamma extra pel seu cartell –amb Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa–, però el gran castell l’han posat els de la camisa grisa. La colla amfitriona ha clavat la torre de 9 amb folre i manilles a la segona ronda, que finalment ha estat el millor castell de la jornada. Els borinots han renovat els galons de gamma extra, tot i que l’actuació no ha estat perfecta, ja que a la tercera ronda han carregat el 4de9 am folre, un castell que ja havien completat en cinc ocasions aquest any. L’èxit del 2de9fm és tan gran, però, que eclipsa la petita “ensopegada” final. La diada l’havien començat sense problemes amb el 3de9 amb folre. Els tres castells de 9, amb la torre per bandera, confirmen que els de Sants continuen entre els més grans i amb el valor afegit de repetir gamma extra descarregada.

Espectadors del triomf local han estat els Castellers de Vilafranca, que han fallat en el seu primer intent CRmvm98WoAADMHQde l’any de 4de9 amb folre i agulla. Fora del que és habitual, els verds encara no havien fet atacat el 4de9fa enguany, a cauisa dels problemes que els donava a assaig i que s’han manifestat avui a Barcelona. L’emblemàtica construcció verda ha cedit molt abans de despullar el pilar interior, un fet que no els passava des del 2003 (des de llavors n’havien encadenat 27 entre descarregats i coronats). En la represa han optat per el 4de9 amb folre i una inesperada torre de 8 amb folre. De sortida, havien plantat el 3de9 amb folre. Els Minyons de Terrassa també han obert de 3de9f i han portat un programa assumible; venien de fer una diada sensacional la setmana passada i tenen Girona en el seu punt de mira. Els malves han evitat ensurts i han fet la tripleta màgica. Tot i la presència de tres colles molts potents, la ronda de pilars no ha comptat amb cap espadat gros.

L’altre punt calent del dia a Barcelona ha estat a l’Avinguda Marina. Els Castellers de la Sagrada Família
han descarregat el seu primer 4de8, castell que havien coronat el 2012 i 2013. L’han acompanyat dels fins ara millor castells seus descarregats: el 2de7 i 3de7 per sota. Es tracta d’una gran actuació i que passa a engruixir encara més el gran moment que viu la ciutat i les seves colles.

I una tercera colla de la ciutat ha refermat la seca bona línia: els Castellers del Poble Sec, que han tornat a completar el 4de8 i la torre de 7, tot i que han caigut amb el 3de7 per sota. Com a conseqüència de la llenya, l’actuació s’ha hagut de suspendre en la tercera ronda.

FullSizeRender[1]Dues colles de 9 també han tret profit del cap de setmana. Els Capgrossos de Mataró han descarregat el 4de9 amb folre a Tarragona; és el primer castell de 9 finalitzat dels maresmencs en aquest any (l’havien coronat a les Santes). També han completat el pilar de 7 amb folre, en una diada que els ha donat benzina per al tram final de temporada. L’actuació –en la qual els Xiquets de Tarragona han descarregat el 3de9f i han caigut del 5de8 coronat– ha estat exceissivament llarga per les aturades per les caigudes. En la seva diada, els Castellers de Sabadell han reeditat el 3de9 amb folre descarregat, però no han fet el ple en el primer intent de 4de9 amb folre, que han desmuntat amb aixecador entrant i que ha acabat cedint després, A la mateixa plaça, els Sagal d’Osona s’han anotat el 4de8 i han recuperat el pilar de 6. A Alcover, on els Xiquets de Reus havien previst fer castells de 9, hi ha hagut finalment construccions de 8 de la gamma alta, tant dels reusencs com de la Jove de Tarragona.

Del cap de setmana algunes estrenes en els castell de 7. Els Tirallongues de Manresa han fet el 5de7 amb agulla (junt a la torre de 7) i els Castellers de Mallorca, el 5de7 i el 3de7 amb agulla. A nivell històric també els Matossers de Molins han coronat per primer cop el 4de7 amb agulla i els Castellers de l’Alt Maresme han descarregat el 3de7. Els Xerrics d’Olot van fer repetir la seva millor actuació de la seva història.

JORDINA ARMILLA

DISSABTE

Fira Mediterrània a Manresa

 • Castellers de la Vila de Gràcia: (id)3de8, (id)3d8, 5de7(c), 4de7
 • Tirallongues de Manresa: 2de7, 5de7a, (id)7de7, 5de7

Romeria a Montserrat (Monistrol de Montserrat)

 •  Castellers de Vilafranca: 3de7, 4de7, 5de7, 3de7a, 4de7a

Vigília de la 22ena diada dels Castellers de Sabadell

 • Castellers de Castellar del Vallès: 3de6, (id)3d6a, 3de6a
 • Castellers de Sabadell: 3de8, 4de8, 7de7
 • Margeners de Guissona: 3de7, 3de6a, 4de6

Diada dels Castellers de Mallorca a Ciutat de Palma

 • Al·lots de Llevant: 3de7, 2de7, 3de7a
 • Castellers de Mallorca: 3de7, 3de7a, 5de7
 • Xicots de Vilafranca: 4de8, 3de8, 2de7

Diada dels Castellers de Lleida

 • Castellers de Lleida: 5de7, 4de7a, 2de7(c)
 • Moixiganguers d’Igualada: 5de7, 4de7, 2de7

Diada de Tardor a Ribes

 • Castellers de les Roquetes: 3de7, 2de6, 3de6a
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 2de6, (id)3de7, 3de6a, 4de6

Diada dels Xerrics d’Olot

 • Castellers de l’Alt Maresme: 4de7, (id)3de7, 3de7, 5de6
 • Colla Castellers de Figueres: 3de7, 3de7a, 4de7
 • Xerrics d’Olot: 3de7, (id)4de7, 4de7, 2de6

 Actuació a la Bisbal del Penedès

 • Bous de la Bisbal: 3de6, (id)2de6, (id)2de6, 4de6

DIUMENGE

Actuació al barri de Sant Antoni de Barcelona

 • Castellers d’Esplugues: 4de8, 3de7s, –
 • Castellers del Poble Sec: 2de7, 4de8, (i)3de7s
 • Colla Jove de Barcelona: 5de7, 4de7a, –

(actuació suspensa en tercera ronda per manca d’ambulància

Diada dels Castellers de la Sagrada Família a Barcelona

 • Castellers de la Sagrada Família: 2de7, 3de7s, (id)4de8, 4de8
 • Castellers de la Vila de Gràcia: 7de8, (id)2de8f, 3de8, 4de8
 • Castellers de Sant Cugat: 3de8, 4de8, 5de7

Diada dels Castellers de Sabadell

 • Castellers de Barcelona: 4de8a, 5de8, 3de8, Pde6
 • Castellers de Sabadell: 5de8, 3de9f, (i)4de9f, 7de8
 • Marrecs de Salt: 5de7, 3de8, 2de7
 • Sagals d’Osona: 5de7, 4de8, 2de7, Pde6

Festa Major d’Alcover

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8,, 4de8a, Pde7f
 • Xiquets de Reus: 5de8, 4de8, 3de8
 • Xiquets d’Alcover: 2de, 5de6, 4de6a

Diada dels Castellers de Sants a Barcelona

 • Castellers de Sants: 3de9f, 2de9fm, 4de9f(c)
 • Castellers de Vilafranca: 3de9f, (i)4de9fa, 4de9f, 2de8f
 • Minyons de Terrassa: 3de9f, 4de9f, 5de8

Diada dels Xiquets de Tarragona

 • Capgrossos de Mataró: 2de8f, 4de9f, 3de8, Pde7f
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Xiquets del Serrallo: (id)2de7, 4de7a, 3de7, (i)2de7
 • Xiquets de Tarragona: 2de8f, 3de9f, 5de8(c)

Diada dels Matossers de Molins de Rei

 • Castellers de Cornellà: 3de7a, (id)5de7, 4de7, 4de7a
 • Colla Castellera de Figueres: 3de7, 3de7a, 4de7
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7a, 4de7a(c), 3de7

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

Foto 1: 2de9fm dels Castellers de Sants

Foto 2: 4de8 dels Castellers de la Sagrada Família

Foto 3: 4de9 amb folre dels Capgrossos de Mataró

Articles relacionats:

L’hora de Sants

Els models de Sants i Gràcia

Feina de formiga, força d’elefant

Sants s’emmanilla amb la torre