IniciCròniquesEls verds es reivindiquen amb la millor diada

Els verds es reivindiquen amb la millor diada

-

CSuuplrWUAEbJ4GLa diada de Tots Sants tenia el qualificatiu de determinant, i ho ha estat. Els Castellers de Vilafranca han donat un cop de puny sobre la taula i han reclamat el seu tron al món casteller. Amb un programa de màxims han sortit de plaça amb la millor actuació de tots els temps, un pòquer casteller perfecte amb la torre de 8 sense folre i el 3de10 amb folre i manilles descarregats per primer cop en una mateixa diada. A més, han completat el 3de9 amb folre i l’agulla i el pilar de 8 emmanillat. Fins avui, la millor diada de mai era la de Sant Fèlix del 2013 amb el 3de10fm, el 4de9sf, el 4de9fa i el pde8fm. La diferència ha estat la torre neta en lloc del 4 net i el 3 amb agulla pel 4 amb l’agulla.
Els verds han obert la diada amb el 3de9 amb folre i agulla –el sisè de l’any–, fent valer la seguretat que han mostrat enguany en un castell exclusiu seu. A la segona ronda, han anat a per la torre de 8 sense folre, construcció que ja havien coronat dos cops aquest 2015 i que al completar-la avui poden reivindicar-se de la millor manera. Després d’un peu desmuntat l’han agafada perfecta i l’han carregada de manera espectacular; la baixada ha estat tranquil·la i l’han domada per sisè cop a la seva història. Lal darrera culminada datava del Concurs del 2012; aquesta és la sisena descarregada del seu historial. A la tercera ronda, han arrodonit la diada amb l’esperat 3de10 amb folre i manilles, castell que havien CSutCftWIAACBgWcarregat en cinc ocasions des del darrer completat de Tots Sants del 2013. L’han executat al tercer peu i l’han sabut muntar fins l’aleta amb certa facilitat, la baixada ha estat més nerviosa, però plàcida. Èxit rotund dels verds que, fins al moment, havien fet una temporada amb molts grans castells, però sense arrodonir una diada com la d’avui. Els vilafranquina marxen avui una setmana a la Xina a fer castells.
Les colles convidades han estat també a un gran nivell i han donat relleu a Tots Sants 2015. Els Castellers de Sants també han sumat la tripleta de 9; han descarregat el segon 2de9fm de l’any i han millorat la seva millor diada del 2015 en completar el 4de9 folrat. El castell de sortida ha estat el 3de9 amb folre, mentre que la torre 2de9fm l’han feta al segon intent. En la primera temptativa s’han fet enrere quan CSufBCxWUAAIkp6ja gairebé el tenien coronat i l’han sabut baixar sense problemes. Els Xiquets de Tarragona han descarregat el 2de9 amb folre i manilles, el primer de l’any i el segon de la seva història. A més, han descarregat el 3de9 amb folre de sortida; a la tercera ronda, però, han fallat amb el 4de9 amb folre, que els ha fet llenya. En repetició, han desmuntat un intent de 4de8 amb agulla. Per acabar, han carregat el pilar de 7 en folre, tot plegat en una diada que prometia molts pels ratllats, però que ha tingut un final agre. Els Capgrossos de Mataró han coronat el seu primer pilar de 8 amb folre i manilles de laseva història. La bona feina dels de Maresme amb el pilar els ha dut el premi del gran espadat, que ja es van quedar a punt de coronar l’any passat a Terrassa. És el castell màxim de la temporada –fins avui– discreta, però ascendent campanya dels del Maresme, el que els ha servit per revalidar la gamma extra. Els mataronins han coronat l’espadat emmanillat amb molta seguretat, però no han pogut salvar les primeres batzegades de la baixada, En les tres primeres rondes han signat la seva primera tripleta màgica de l’any, no feien el 5de8 des de l’octubre del 2013.
Dissabte a la tarda també es van aconseguir registres destacats. Els Xicots de Vilafranca van tornar a coronar el 3de9 amb folre, aquest cop de forma sobrada però sense les mides i corda per completar-lo. Tot i la caiguda van CSvBovGWEAAvRR4continuar amb el programa i van descarregar el segon 5de8 del seu historial, el primer a casa. A la tercera ronda van donar mostres de cansament i van fallar amb la torre de 8 amb folre: van fer llenya després de 11 consecutius descarregats, 6 aquesta temporada. A la repetició, van oferir el 4de8 i finalment van descartar el pilar de 7 amb folre, que volien provar per primer cop. Malgrat les caigudes els Xicots van sortir de plaça amb la seva millor diada històrica. Per la seva banda, els Xiquets de Reus es van lluir amb el 5de8 i els Castellers de Lleida es van conformar amb el 5de7 com a millor castell (a tall de recordatori val a dir que fa 5 anys, el 2010, van provar el 3de9 amb folre el dia de Tots Sants). De la resta d’actuacions del dissabte cal destacar que els Salats de Súria, van estrenar els dos castells de 7 amb el pilar al mig, enguany no havien passat dels bàsics de 7. Avui, els Castellers de Cornellà han ensopegat amb la torre de 7, que els ha quedat en intent.
DISSABTE

Diada del Roser a Vilafranca del Penedès

  • Castellers de Lleida: 5de7, 4de7a, 4de7
  • Xicots de Vilafranca: 3de9f(c), 5de8, (i)2de8f, 4de8
  • Xiquets de Reus: 4de8, 3de8, 5de8

VIII Diada dels Salats de Súria

  • Castellers de Berga: 5de7, 3de7a, 4de7a
  • Castellers del Poble Sec: 2de7, 4de7, 3de7
  • Salats de Súria: 4de7, 3de7a, 4de7a

DIUMENGE

Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès

  • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 4de9f, 5de8, pde8fm(c)
  • Castellers de Sants: 3de9f, (id)2de9fm, 2de9fm, 4de9f
  • Castellers de Vilafranca: 3de9fa, 2de8sf, 3de10fm, pde8fm
  • Xiquets de Tarragona: 3de9f, 2de9fm, (i)4de9f, (id)4de8a, pde7f(c)

25a Diada dels Castellers de Cornellà

  • Castellers de Barcelona: 4de8a(c), 5de8, 3de8
  • Castellers de Cornellà: 5de7, (i)2de7, (id)7de7, id)7de7, 4de7
  • Xics de Granollers: 4de8, (id)3de8, 2de7, 5de7

Podeu consultar la resta d’actuacions a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Fotot 1: 3de10fm dels Castellers de Vilafranca

Foto 2: Torre de9fm dels Castellers de Sants (Foto: TV3)

Foto 3: 2de9fm dels Xiquets de Tarragona (Foto: Castells en Xarxa)

Foto 4: Pde8fm carregat pels Capgrossos de Mataró (Foto: TV3)

Articles relacionats:

El tron dels verds

Cap de setmana casteller a Vilafranca

Final de curs amb deures per fer

Més extraordinaris que mai

El millor pòquer dels Minyons

La fi de la Història castellera

Articles relacionats

Més de l'autor