15.000 persones escullen la foto de la temporada

1

La tercera edició del concurs de La foto de la temporada en categoria de votació popular, organitzat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol, ha aplegat 15.244 vots d’usuaris diferents de Facebook. El concurs ha comptat amb la participació de 78 imatges corresponents a actuacions de la temporada 2015, la millor de la història dels castells.

2La fotografia guanyadora és de Vinyet Solé i retrata la imatge d’un membre de la canalla dels Castellers de Barcelona que, envoltat de components de la seva colla, observa amb detall i amb atenció un fet fora del marc de la imatge. Vinyet Solé va quedar segona classificada l’any passat en la segona edició del mateix concurs.

El segon premi és per a Ignasi Salat i recull l’alegria emocionada de dues membres dels Xiquets de Reus després d’un èxit de la seva colla. El tercer classificat ha estat Arnau Martínez, amb una imatge de l’alegria desbordada de la Colla Vella en descarregar el 4de9 sense folre a la diada de Santa Úrsula; la quarta ha estat Lins Grinyó i agafa un detall del folre d’un 2de8f dels 3Xiquets de Tarragona a Altafulla, mentre que la cinquena fotografia és una emotiva imatge en blanc i negre d’una pinya. Les cinc primeres classificades han superat els 1.000 vots cadascuna. Els primers llocs de la classificació han estat estables des dels primers dies del concurs, amb lleugeres variacions.

La primera classificada rebrà 300 euros de premis, i la segona 200. La de votació popular és una de les dues modalitats del concurs de fotografia convocat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol. L’altra modalitat és l’adreçada als professionals, i en la qual hi ha 39 concursants, quinze més que l’any passat.

4Els reconeixements es lliuraran a la desena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà dissabte 30 de gener del Centre Cultural de Valls, i on es donaran deu premis més de diferents formats decidits per diversos jurats. A més d’aquests dos premis, a la Nit es concediran aquests altres: Premi a la Trajectòria, Premi a una Iniciativa social a favor del moment casteller, Premi Ambaixador Castells, Premi a la Colla de la temporada (que no faci castells de gamma extra), Premi la Plaça de la temporada, Premi Moment casteller de l’any, Premi L’aleta (a un projecte vinculat a la canalla), Premi Descarregat i Premis Baròmetre Casteller. Els del Baròmetre i el concurs de fotografia a través de Facebook són els dos únics premis que se sabran amb antelació a la Nit. La resta es revelaran durant la gala.

Foto 1: Imatge guanyadora del concurs, de Vinyet Solé

Foto 2: Segona classificada, d’Ignasi Salat

Foto 3: Tercera classificada, d’Arnau Martínez

Foto 4: Quarta classificada, de Lins Grinyó

Articles relacionats:

La Nit de Castells celebra 10 anys lliuran 10 premis

3r Premi Repsol de fotografia castellera

Poesia visual a la plaça

La Nit de Castells premia Òmnium, Josep Sala i la plaça del Blat