El retorn solidari per pujar un pis

10_BaròmetreCinc colles rebran aquest dissabte, en el marc de la Nit de Castells, els premis Baròmetre, per haver aconseguit pujar de pis amb castell descarregat. Enguany, seran reconegudes cinc colles: els Nens del Vendrell, per haver descarregat un castell de 9; els Castellers de la Sagrada Família, per haver descarregat un castell de 8, i els Castellers de Santpedor, els Encantats de Begues i els Pallagos del Conflent, per haver descarregat un castell de 7. Les cinc colles guardonades rebran el trofeu al·legòric elaborat per Pellisa Ràfols.

A més, les colles que van pujar a 8 i 9 pisos se’ls concedeix un premi addicional amb finalitat solidària, concedit per Gallina Blanca. És la manera que permet a les colles fer un retorn solidari, agraint el suport que han rebut des del seu entorn més pròxim  per assolir la fita de pujar un pis. Aquest any s’atorgarà a cada colla un palet de Foto 23-3-15 14 04 36Caldo Gallina Blanca: 720 litres en format tetrabric, un lot que té un preu de mercat d’uns 1.300 euros. Els Nens del Vendrell han anunciat que ho destinaran al projecte Fem pinya, un programa solidari impulsat per la colla i destinat a famílies amb pocs recursos a través dels menjadors escolars del Vendrell. Els Castellers de la Sagrada Família ho destinaran al menjador social Can Roger del seu barri, a Barcelona. L’entrega es farà efectiva un cop passada la gala de dissabte. L’any passat, els beneficiaris van ser la Creu Roja de Tarragona, el Centre de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta de Tarragona i el Rebost Solidari de Sabadell.

El Baròmetre Casteller compta amb el patrocini de cervesa Damm i s’encarrega de recopilar i analitzar els resultats de les colles castellers a través de la seva pàgina web www.barometrecasteller.cat. A més, des d’aquest any també compta amb una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils.

Foto portada: Entrega del premi solidaria La Muntanyeta

Foto 1: Foto de grup dels guanyadors dels Premis Baròmetre en la primera edició, celebrada a la Nit de Castells 2015

Foto 2: Entrega del premi solidari a la Creu Roja de Tarragona

Articles relacionats:

La Nit de Castells es veurà en directe per la Xarxa

15.000 persones escullen la foto de la temporada

La Nit de Castells celebra 10 anys lliuran 10 premis

El Baròmetre Casteller obre aplicació