Els castells també són art

el dosQuè té Altafulla que dóna tants bons fotògrafs al món casteller? Els dos guanyadors de la categoria professional del concurs de fotografia castellera La foto de la temporada –organitzat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol– són d’aquesta població del Tarragonès: Jean Segovia i Gemma Soldevila van recollir dissabte passat els premis com a primer i segon classificat, respectivament.

IMG_3683_concursLa fotografia de Segovia és un detall dels quints i sisens de la torre de 9 amb folre i manilles que els Castellers de Vilafranca van fer el passat mes de juliol a la diada del pla de la Seu de Tarragona. El portal de la catedral domina clarament una imatge de contrastos. La segona classificada és una fotografia de la caiguda del pilar de 7 amb folre que van provar els Xicots de Vilafranca el passat mes de novembre, precisament a Altafulla. El primer classificat rep 1.000 euros, i la segona, 500, gràcies al patrocini de Repsol.

La categoria professional del concurs La foto de la temporada ha rebut 39 imatges participants, procedents de diferents fotògrafs del país. És el segon any que es realitza aquesta categoria del concurs. Els guanyadors de l’any passat van ser Ariadna Brunet (amb una imatge d’un casteller de la Colla Vella d’esquenes, un cop acabat el Concurs) i Mireia Comas (amb un detall del pilar de 7 amb folre dels Minyons de Terrassa a Granollers, amb la lluna de fons).

_FMP0459Per la seva part, la categoria de vot popular del concurs La foto de la temporada va tenir com a guanyadora Vinyet Solé (amb una imatge d’un enxaneta dels Castellers de Barcelona) i com a segon, Ignasi Salat (amb una fotografia de dues components dels Xiquets de Reus emocionades per un èxit de la colla). Els dos guanyadors van rebre 300 i 200 euros respectivament. El tercer classificat en vots, Arnau Martínez, retratava l’alegria de la Colla Vella al descarregar el 4de9sf a la diada de Santa Úrsula, mentre que la quart imatge amb més suport popular torna, precisament, a Altafulla: el detall d’un 2de8f dels Xiquets de Tarragona fet en aquesta població per Lins Griñó. Aquest concurs va registrar més de 15.000 vots a través de la pàgina de Facebook de la Revista.

Foto 1: El dos. Jean Segovia, primer calssificat a la categoría profesional del concurs

Foto 2: Fotografia de Gemma Soldevila, segona classificada a la categoría profesional del concurs

Foto 3: Els dos guayados de la categoria professional i les dos de la popular, dissabte passat, recollint els premis a la Nit de Castells

Articles relacionats:

15.000 presiones escullen la foto de la temporada

Poesia visual a la plaça

Llagostera, el 4de10fm, els Nens i el conseller Romeva: protagonistes de la Nit

Els premis de les anteriors edicions