Els Matossers més solidaris

WadRasLa colla castellera Matossers de Molins de Rei va rebre dissabte passat el Premi a la iniciativa social durant la Nit de Castells 16. Aquest premi reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social i és atorgat pel consell assessor de la Revista Castells. En aquest cas, es va reconèixer dues iniciatives dels Matossers: a l’Hospital de Sant Joan de Déu i en centres penitenciaris, per contribuir a una funció social a través dels castells.

La colla de Molins farà vuit anys enguany que realitza un taller de castells al centre penitenciari de dones de Wad-Ras. Durant la Nit de Castells l’actual cap de colla i president en l’inici de l’activitat, David _FMP0718Fernández Ochoa, va dedicar el premi als educadors i a les internes de la presó per l’acollida que els fan cada any. L’activitat en qüestió convida les recluses en un taller de castells a fer pinya i, fins i tot, a pujar en un pilar. En un inici van poder participar uns 25 castellers. Donat l’èxit del taller s’ha obert a més gent i poden arribar a participar una seixantena matossers.

Aquesta activitat enllaça amb una altra acció social: un conte escrit per la membre de la colla Anna Zamora i que van publicar els Matossers gràcies a les donacions particulars a través d’internet.  El conte Jan, puges? ha arribat als fills de les internes de Wad Ras i també en una altra iniciativa solidària paral·lela als nens de l’Hospital Sant Joan de Déu. En el cas de l’hospital, han comptat amb l’ajut de voluntaris per jan pugesexplicar el conte als nens ingressats. El conte també els ha permès divulgar el fet casteller en altres indrets, com escoles o biblioteques de la comarca.

Els de Molins de Rei viuen el seu millor moment, amb el reconeixent a la seva tasca social i amb els seus millors castells a plaça: l’any passat van fer els seus primers 4de7 amb agulla carregat i 3de7 amb agulla.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: Els Matossers, a l’entrada del centre penitenciari de Wad Ras

Foto 2: Els representants dels Matossers, recollint el premi a la Nit de Castells

Foto 3: Portada del conte Jan, puges?

Articles relacionats:

Llagostera, el 4de10fm, els Nens i el conseller Romeva: protagonistes de la Nit

Uns Matossers molt destres