Verds, Marrecs i Minyons, les ‘top influencers’

Influencers160311Castellers de Vilafranca, Marrecs de Salt i Minyons de Terrassa són les colles amb més capacitat d’influència a les xarxes socials, segons la llista Top Influencers, elaborada a partir de les anàlisis de Klout, una de les principals referències per mesurar l’impacte al 2.0. La Revista Castells és el mitjà de comunicació amb més penetració, segons aquesta mateixa anàlisi.

La llista de Top Influencers en matèria castellera s’ha fet pública aquesta setmana i ha analitzat 93 perfils diferents, corresponents a colles castellers (en la seva majoria), però també a mitjans de comunicació, blogs i, en alguns casos, persones concretes. La llista es base en el Klout Score, que mesura el trau d’influència d’una persona, col·lectiu o marca a les xarxes socials. Klout Score analitza 400 paràmetres diferents de les set xarxes socials més rellevants i n’assigna una puntuació entre l’1 i el 100. Aquest servei es fa servir a nivell mundial i permet segmentar segons activitats, territoris i altres paràmetres, com ara s’ha fet en els castells. El Top Influencer número 1 a nivell mundial és el president nord-americà, Barack Obama.

En castells, la colla amb més capacitat d’influència a les xarxes són els Castellers de Vilafranca, amb una puntuació de 68 punts, seguit de prop pels Marrecs de Salt, amb 66. El tercer lloc és dels Minyons, amb 63 punts. La quarta posició està ocupada per Jordi Gran (responsable del compte Torres Humanes) i, la cinquena pels Xics de Granollers. A continuació hi apareix Manel Masia, un expert en 2.0.

El setè lloc és precisament per a la Revista Castells, que és el mitjà de comunicació amb més capacitat d’influència, segons les anàlisis de Klout Score. El segon mitjà de comunicació és el Baròmetre casteller, al lloc 18è, que enguany ha estrenat una app pròpia. El Top 10 es completa amb Capgrossos de Mataró, Castellers del Poble Sec i Castellers de Barcelona.

La llista de Top Influencers canvia constantment, segons les anàlisis diàries i la capacitat de moviment dels diferents compotes a les set xarxes socials computables.

Consulta la llista aquí