“Abans assajàvem, ara entrenem”

XaviPonsXavi Pons, l’històric i emblemàtic casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, estrena el nou espai d’entrevistes audiovisuals de la Revista Castells, Gent de Plaça. Es tracta d’una sèrie d’entrevistes amb personatges de llarga i notable trajectòria en els castells, que es publicaran quinzenalment fins a final de temporada. La iniciativa s’ha presentat avui dilluns a l’Ajuntament de Valls, amb la presència del regidor de Cultura, Marc Ayala.

Gent de Plaça es pot veure a través del web de la Revista Castells i el canal de YouTube de la pròpia revista. Les entrevistes tenen una durada d’aproximadament 15 minuts i giren entorn la trajectòria del protagonista, així com les seves experiències d’etapes rellevants dels castells i la seva visió actual. Les entrevistes finalitzen amb un qüestionari, en què el personatge escull els seus castells, diades i places preferides, entre d’altres tries.

Gent de Plaça està editat per la Revista Castells i realitzat pels periodistes vallencs Francesc Domènech (col·laborador habitual del programa Finet i pel mig, de TAC12) i David Prats (coeditor del programa 3 rondes, de Catalunya Ràdio), que realitzen tant el guió com l’edició de cada entrevista. Les peces estan elaborades amb un format comú en què el protagonisme es concentra únicament en el casteller entrevistat. La música que acompanya Gent de Plaça és el Toc de castells en versió jazz, a càrrec del grup sitgetà Retrio, especialitat en adaptar músiques a la cultura popular a ritmes de jazz.

Els primers protagonistes de l’espai són Xavi Pons (Colla Vella dels Xiquetes de Valls), Joan Sala (Xiquets de Tarragona) i Valentí Ferrer (Nens del Vendrell). La resta de protagonistes s’aniran desvetllant en les propers setmanes. Les entrevistes es publicaran quinzenalment fins a final de temporada.