Els Capgrossos més competitius

CapgrossosA Mataró bufa el vent a favor: l’inici de temporada dels Capgrossos està sent brillant, com en els millors temps. Els mataronins estan fent la seva arrencada més rellevant per nivell i efectivitat. A la diada del seu anivesarsari –fa deu dies– van sumar per primer cop els dos castells de 9 i van completar la seva tripleta màgica més primerenca. Tot fa pensar que aquest curs els blaus del Maresme poden superar la seva millor nota.

Mia Castellví ha tornat com a cap de colla, amb el seu germà Xevi i excap de colla com a president. El tàndem familiar podria està encetant un nou cicle virtuós dels maresmencs. Mia considera que la diada de l’aniversari ha de ser una data important del seu calendari, on tenen gent i un ambient favorable per fer grans coses. El cap de colla recorda que en anys anteriors ja havien fet el 5de8, el 3de9f o el 4de9f i “aquest any els hem pogut ajuntar: quan la dinàmica és positiva veus que pots apretar”. Tot i això, reconeix que la planificació inicial era només de 5de8 i de 3de9 amb folre. les bones proves del 4de9f (els dies abans van descarregar el 4de8 amb el folre a terra a assaig i van posar sisens al 4de9f) van validar l’atac.

L’any passat, el primer castell de 9 dels Capgrossos va arribar el juliol per les Santes, amb un 4de9 amb folre carregat. Els dos bàsics de 9 no els van descarregar fins l’octubre; a Sant Narcís els van descarregat tots dos en una mateixa diada. Es tracta d’un canvi substancial amb enguany i que aporta arguments a la bona campanya que poden fer. Castellví anuncia que intentaran dur un castell de 9 “allà on arrosseguem prou gent” i la candidatura de diumenge a Vilanova és evident. Per a les Santes esperen arribar amb la torre de 9 amb folre i manilles i treballen per portar algun altre castell superior al 3de9f –que podria ser el 9de8–. El 2de9fm l’han carregat un sol cop a la seva Festa Major i el 9de8 no l’han provat mai.

AssaigCapgrossosLa temporada passada els Capgrossos no van abordar la torre emmanillada; en canvi, sí van estrenar el pilar de 8 amb folre i manilles, que van coronar per Tots Sants. El bon pilar exhibit en les darrers temporades els va portar el premi final l’any passat. Aquest any, el pilar de 6 l’han desmuntat dos cops a plaça, tot i que l’han fet una dotzena de vegades sencer a assaig. El repte ara passa, segons el cap de colla, per perdre la por escènica: “penso que anirà ràpid i el pilar gros pot ser una gran cirereta pel segon tram de temporada”. Mia Castellví també desvetlla que començaran a treballar fort el 5de9 amb folre després de les primers proves: “és un castell que no coneixem gens i haurem de treballar molt a assaig per dur-lo a plaça”.

En tots aquest anys, els Capgrossos de Mataró han guanyat en experiència i enguany poden presentar la seva cara més competitiva al Concurs. Mia espera veure el millor dels  Capgrossos: “ja ens toca descarregar la torre de 9 amb folre i manilles a Tarragona i esperem poder-hi dur un altre gamma extra”. Aquest pot ser el quart Concurs on portin gamma extra i en paraules del cap de colla, “evidentment l’experiència ens pot ajudar”.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: Alegria blava al descarregar el 4de9 amb folre el passat 5 de juny a Mataró

Foto 2: Assaig de 5de9 amb folre a començament de temporada

Articles relacionats:

Quan l’important és saber-se aixecar

Més ràpid per arribar més lluny

El camí cap al Concurs

Velocitats diferents a l’inici de temporada

Manilles verdes per començar el juny