“Ara, a la Zona No Tradicional és més fàcil fer castells”

Els Marrecs de Salt són una de les colles que millor representen el fenòmen emergent: una colla sorgida als anys noranta en territori sense tradició castellera i que en els darrers anys ha protagonitzat un creixement notable. Els Marrecs són una de les principals colles candidates a arribar als 9 pisos, a més de ser la principal formació de les comarques gironines, on ara ja en són nou.

Pitu Masdevall és un dels rostres més destacats de la colla de color blau Ter. Casteller de tronc, en va ser president durant vuit anys i segueix al peu del canó en uns Marrecs que somien en obrir noves fronteres. En el tercer episodi de Gent de Plaça, Masdevall ens explica com van ser els orígens dels Marrecs, com han traçat la seva evolució, quina és la relació amb el territori i com és la visió dels castells des de l’emblemàtica capital gironina.

Articles relacionats:

Joan Sala: “Els Xiquets podem fer tot el que ens proposem”

Xavi Pons: “Abans assajàvem, ara entrenem”

Gent de Plaça: tràiler de presentació