L’audiovisual i els jocs protagonitzaran la Fira Castells

ContacontesEliLes estrenes audiovisuals de la temporada i els jocs castellers seran alguns dels principals atractius de la Fira Castells, que aquest any arriba a la sisena edició i que se celebrarà amb motiu de la Fira de Santa Úrsula a Valls. També per primer cop TAC 12 i La Xarxa tindran el seu estand on es podran visionar les imatges més destacades del que portem de temporada, i es podrà seguir en directe la transmissió de Santa Úrsula.

La setmana de la Fira de Santa Úrsula s’estrenarà a Valls la versió cinematogràfica de 90 minuts del documental El jardí de les flors del presseguer. Els Xiquets de Hangzhou (2016), d’Oriol Martínez i Enric Ribes. Aquesta producció de La Lupa Produccions ja s’ha emès per TV3, i ara arriba la nova versió dirigida als cinemes i als festivals internacionals, amb un minutatge més ampli. L’altra presentació serà De les Cols a la Tap (2016), produït pel Col·lectiu Faixa Apart i dirigit per Arnau Curto, Joan Albert Besora i Anna Fernàndez. Aquest documental és ara en fase de muntatge i s’estrenarà a Tarragona per la Diada de l’Onze de Setembre. Les projeccions es faran als JCA Cinemes Valls durant la setmana de Santa Úrsula.

JocsFiraEls jocs seran un plat fort de la Fira Castells. Per Santa Úrsula es presentarà la proposta Xics del Xurrac, a càrrec de l’empresa Tombs Creatius, un nou joc casteller de construcció i participació, que s’afegeix a la llarga llista de productes lúdics que el món casteller ha generat en els últims anys

La plaça del Pati de Valls acollirà una vintena d’estand d’empreses i institucions, amb tallers, jocs infantils i presentació de novetats castelleres. Els estands presents a la Fira seran de diferents tipus: de jocs educatius, de productes d’artesania i roba, d’edicions i publicacions, de mitjans de comunicació i d’entitats, incloses les dues colles dels Xiquets de Valls. Vint estands ompliran el Pati, que aniran més enllà de la funció expositiva i esdevindran un veritable espai per acollir un complet programa d’activitats participatives, que permetrà que durant els tres dies els assistents puguin participar en diferents tallers, presentacions i altres iniciatives vinculades als productes exposats.

La Fira Castells s’emmarca en el sisè Fòrum Casteller de la setmana de la Fira de Santa Úrsula, i està organitzada per la Revista Castells sota la iniciativa de l’Ajuntament de Valls. Hi participen també les dues colles vallenques, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls. La Fira s’inaugurarà divendres 21 d’octubre a mitja tarda i es clourà diumenge 23, al vespre.

Foto 1: Eli Carnicé en una sessió de contacontes castellers de la passada edició de la Fira

Foto 2: Jocs castellers entre la canalla, a la darrera Fira

Articles relacionats:

El Fòrum Casteller lliga passat i futur

El Pati de Valls acollirà la Fira Castells per Santa Úrsula

1 comentari

  1. Pingback: c3j8vb5w4dxctv36cxct5x4wd