“Com més rivalitat hi hagi, millors castells veurem”

Què hauria estat dels castells sense la rivalitat? Hi haurien sobreviscut en les èpoques més difícils? Quin nivell s’hagués assolit si no n’hi hagués hagut? Els Castellers de Vilafranca saben utilitzar la rivalitat com ningú i li treuen el màxim rèdit possible. I el que s’està veient aquests mesos a les places n’és un clar resultat.

Al nostre espai Gent de Plaça parlem d’aquest tema i molts altres sobre els castells actuals amb un dels rostres fixes dels Castellers de Vilafranca en les millors construccions: Carles Mata. Ha fet a segons els millors castells dels vilafranquins i en aquesta entrevista fa la seva selecció personal entre el gran estol de bons moments viscuts amb la camisa verda. Esforç, passió, rivalitat, competència… castells en estat pur.

Capítols anteriors de “Gent de Plaça”:

Josep M. Pasqual, Pasqui: “Descarregar el 2de7 a l’assaig va ser la clau”

Valentí Ferrer: “El canvi generacional explica l’èxit dels Nens”

Pitu Masdevall: “Ara, a la Zona No Tradicional és més fàcil fer castells”

Joan Sala: “Els Xiquets podem fer tot el que ens proposem”

Xavi Pons: “Abans assajàvem, ara entrenem”

Gent de Plaça: tràiler de presentació