“Descarregar el 2de7 a l’assaig va ser la clau”

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau viuen un moment dolç. Amb la clàssica de vuit i el pilar de sis com a actuació de màxims, la colla de la camisa verda afronta amb tota l’ambició del tram principal de la temporada tarragonina, que passa per Sant Magí, Santa Tecla i el Concurs de Castells. Arribar fins aquí ha implicat picar molta pedra i un dels que ha viscut aquest procés des del començament ha estat Josep M. Pasqual, Pasqui. Ha estat president i cap de colla i és un referent clar de l’entitat, que és la principal del barri tarragoní.

El Pasqui repassa la trajectòria de la colla en el cinquè capítol de la sèrie “Gent de Plaça” i diu que el punt d’inflexió de la colla es va produir en el moment que, dos dies abans d’una diada de Santa Tecla, descarregaven el dos de set a l’assaig. Això, i portar el mateix castell fora de Tarragona va ser la porta que els va permetre créixer.

https://youtube.com/watch?v=cuEmVjB3KFE%26feature%3Dyoutu.be

Capítols anteriors de “Gent de Plaça”:

Valentí Ferrer: “El canvi generacional explica l’èxit dels Nens”

Pitu Masdevall: “Ara, a la Zona No Tradicional és més fàcil fer castells”

Joan Sala: “Els Xiquets podem fer tot el que ens proposem”

Xavi Pons: “Abans assajàvem, ara entrenem”

Gent de Plaça: tràiler de presentació