El somni folrat de Sant Pere i Sant Pau

160807Pde7fSpLa Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau viu el seu millor moment. Han consolidat el pilar de 6 de forma envejable i enguany ja han reeditat el 3de8. Tot això els permet apuntar alt i plantejar-se la clàssica i l’espadat per Sant Magí… i somniar amb els folres. Diumenge, a la Fatarella, van fer una bona prova a plaça de pilar de 7 amb folre.

Els verds de Tarragona estan fent bé la feina i la temporada els somriu. Porten set pilars de 6 descarregats, un 3de8 complet i set 2de7 –un de coronat–. A més, aquest diumenge a La Fatarella van fer per primer cop el 5de7 amb agulla, demostrant que estan amb ganes de fer coses noves. Fa un any arrossegaven el pilar de 6 tan sols coronat al mes de juny –l’únic de l’any– i a la diada de la  Fatarella van desmuntar el 3de8, que finalment arribaria per Sant Magí. El 2015 van tenir el seu punt més alt per Sant Tecla amb la clàssica de 8. El 2014, al Concurs, van completar el seu primer castell de 8. Enguany van més d’hora i amb una gran efectivitat: es plantegen repetir la seva millor actuació per Sant Magí i superar-la amb l’espadat de 6.

Al local d’assaig treballen per fer el salt, però, el primer pas que volen fer és revalidar el carro gros, un castell que tan sols han completat un cop en la seva història. En paral·lel treballen construccions folrades com el Pde7f i el 2de8f. Del pilar han fet molt bones proves amb el folre a terra i diumenge van col·locar la quinta en una bona prova a plaça. El 2 l’han tocat més esporàdicament per la manca d’efectius. Els de Sant Pere i Sant Pau són una colla mitjana que fa grans coses i reconeixen que els caldria un major volum social per acompanyar la gran capacitat tècnica de tronc.  A més del somni del pilar i del 2 folrat també van fer tastos de 5de8, encara que són proves a llarg termini. Enguany volen seguir avançant amb lògica i consolidar tota la gamma bàsica de 8: per Sant Magí ho volen portar tot i seguir somniant.

Castells de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau durant el 2016:

2016 d c if id
3de8 1
Pde6 7
2de7 6 1
5de7a 1
5de7 6
7de7 1
4de7a 8
3de7a 4
3de7 8
4de7 4
Pde5 12
2de6 2
60 1

JORDINA ARMILLA

Foto1: Assaig del Pde7f a La Fatarella (imatge @CCSPiSP)

Foto1: Assaig del Pde7f  (foto: Bego Garcia)

Articles relacionats:

“Descarregar el 2de7 a l’assaig va ser la clau”

Sant Pere i Sant Pau vol ser de 8