“Hem sabut construir un calendari molt intel·ligent”

Els Castellers de Sants és una de les colles que millor il·lustren el moment d’expansió que viuen els castells en l’actualitat. Una colla nascuda el 1993 (va ser la primera colla de barri a Barcelona), que ha implantat un model social notablement atractiu per a diferents segments socials del seu entorn i que ha aplicat un sistema de funcionament tècnic que beu dels millors models.

El creixement dels Castellers de Sants ha estat sostingut i constant. Des que el 1997 van fer el primer 4de8 han tingut una evolució positiva, que els ha dut a consolidar cada estadi assolit abans de fer un nou salt endavant. Van arribar a la gamma extra fa dos anys i han aconseguit mantenir-la, no només amb solidesa, sinó amb visió de continuar superant-la.

Esther Oriol és la presidenta actual dels Castellers de Sants i un dels molts caps pensants d’aquesta colla, que ha esdevingut un exemple per al conjunt de l’univers casteller. En aquesta entrevista, la presidenta dels borinots repassa la trajectòria de la colla amb un discurs i un missatge coherent i perfectament traçat i, alhora, apunta les claus de l’èxit del model Força d’elefant, feina de formiga.

Capítols anteriors de “Gent de Plaça”:

Carles Mata: “Com més rivalitat hi hagi, millors castells veurem”

Josep M. Pasqual, Pasqui: “Descarregar el 2de7 a l’assaig va ser la clau”

Valentí Ferrer: “El canvi generacional explica l’èxit dels Nens”

Pitu Masdevall: “Ara, a la Zona No Tradicional és més fàcil fer castells”

Joan Sala: “Els Xiquets podem fer tot el que ens proposem”

Xavi Pons: “Abans assajàvem, ara entrenem”

Gent de Plaça: tràiler de presentació