“La Jove ha estat un revulsiu per a altres colles”

Quin és el límit de la Jove de Tarragona? Fins on està capacitada a arribar? Podria algun dia fer el salt definitiu i situar-se al mateix nivell o, fins i tot, per davant de les colles amb millors recursos? La Jove és una de les colles que aporta millors sensacions i que reuneix més atributs per entendre el creixement dels castells. La gran quantitat de camises que apleguen, la implantació social i la capacitat per afrontar reptes de primer nivell ho testimonien. Però, al mateix temps, aquestes virtuts acostumen a estar sempre acompanyades d’un “però”; és a dir, un condicionant  que dificulta l’abast dels reptes més grans.

Ferran Ventura, un dels membres fundadors de la Colla Jove Xiquets de Tarragona l’any 1979 i cap de colla entre 1992 i 96, ens explica les interioritats de la colla i valora les seves possibilitats.  Ho fa amb el seu estil pausat i discret, que sempre l’ha caracteritzat, sense renunciar a l’energia que transmet en els moments crucials.

Capítols anteriors de Gent de Plaça:

Esther Oriol: “Hem sabut construir un calendari molt intel·ligent”

Carles Mata: “Com més rivalitat hi hagi, millors castells veurem”

Josep M. Pasqual, Pasqui: “Descarregar el 2de7 a l’assaig va ser la clau”

Valentí Ferrer: “El canvi generacional explica l’èxit dels Nens”

Pitu Masdevall: “Ara, a la Zona No Tradicional és més fàcil fer castells”

Joan Sala: “Els Xiquets podem fer tot el que ens proposem”

Xavi Pons: “Abans assajàvem, ara entrenem”

Gent de Plaça: tràiler de presentació