Els Minyons enamoren Girona

 

minyons3de9fa

Els Minyons han sortit triomfants de la diada Sant Narcís, a la seva estimada plaça del Vi, i han dibuixat una de les seves millors actuacions del seu historial. Hi han descarregat el seu primer 3de9 amb folre i l’agulla després d’haver coronat el 3de10 amb folre i manilles. Els Capgrossos han estrenat el 9de8, que els ha quedat en carregat, mentre que els Marrecs de Salt no se n’han sortit amb el 3de9f. El cap de setmana deixa altres moments memorables, com el 4de9 amb folre que van carregar per primer cop els Xicots de Vilafranca. Altres colles que han registrat èxits són els Castellers de Sants, els Moixiganguers d’Igualada, la Jove de Sitges i els Castellers de Mollet.

capgrossos9de8Els Minyons continuen enamorats de Girona… i Girona continua enamorant-se dels Minyons. Els malves han tornat a obrir una altra casella de la seva densa trajectòria a la plaça del Vi: el 3de9 amb folre i l’agulla s’ha descarregat en segona ronda i se suma a altres fites dels terrassencs aconseguides en aquesta ciutat, com el primer 4de9sf del segle XX (1998), el primer pde8fm descarregat de la seva història (2008) o el primer 3de10fm de la nova etapa (2014), entre d’altres moments memorables.

El 3de9fa ha arribat en segona ronda, després d’haver enlairat el 3de10 amb folre i manilles, un castell que ha pujat amb dificultats d’encaix entre manilles i quarts i que s’ha alçat amb continus moviments. El colós s’ha carregat amb suficiència i –com a Sant Fèlix– ha cedit quan sortien dosos. És el tercer castell de 10 dels Minyons enguany, dos dels quals carregats.

La caiguda del 3 carregat no ha empetitit Albert Pérez, que ha continuat amb l’ambiciós guió previst. En segona ronda han atacat el 3de9fa, que, aquest cop sí, s’ha descarregat amb plenes garanties. Els Minyons van ser els primers a fer el 3de9fa (a la Diada de la Colla del 2008) i el van tornar a carregar l’any passat, però fins avui no l’havien pogut culminar. És la tercera colla que ho fa, després dels Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona.

marrecs5de8L’èxit del 3de9fa no ha tancat el recorregut dels malves a la plaça del Vi. El 5de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles han arribat a continuació i han traçat una diada d’alt nivell. Qui llegeixi les taules de punts veurà que l’actuació dels Minyons avui és la segona millor de la seva història (només superada per la Diada de la Colla del 2015). Qui vagi més enllà podrà veure que els Minyons continuen dalt de tot, malgrat els condicionants que ha hagut d’encarar Albert Pérez. Però també podrà veure que als castells de 10 mai no cal perdre’ls-hi el respecte i l’enorme valor que tenen. Són immensos i en qualsevol moment es giren en contra.

Els Capgrossos també han anat a Girona d’estrenes. Han aconseguit el primer 9de8 de la seva història, un castell que porten treballant tot l’any i que tenien previst estrenar al Concurs, però que van haver d’ajornar a causa d’una lesió extracastellera d’un terç. Avui l’han aconseguit alçar (amb tres enxanetes), tot i que ha acabat cedint en la descarregada. Abans havien fet el 3de9f, mentre que la torre de 8 amb folre ha estat el castell d’una tercera ronda pensant en la diada de Tots Sants, dimarts vinent. Els de Mataró tenen en cartera el 5de9 amb folre i el 2de9 amb folre i manilles per a aquest tram final, on tenen cites de nivell a Vilafranca, Mataró i Terrassa.

Per la seva part, els Marrecs de Salt no se n’han pogut sortir amb el seu gran objectiu, el 3de9 amb folre. Els dos primers intents –abordats d’entrada– han estat desmuntats, en un cas per problemes de mides i en l’altre, en la canalla. Han fet ús d’una quarta ronda per tornar-s’hi a encarar, però el castell ha pujat amb alguns dubtes i ha acabat cedint amb l’aixecador col·locat i l’enxaneta remuntant el sisè. Els del Gironès, però, han demostrat la seva enorme qualitat descarregant el 5de8 i la torre de 8 amb folre.

xicots4de9fEl cap de setmana casteller va tenir l’altre gran moment ahir a Vilafranca, on els Xicots van carregar el primer 4de9 amb folre de la seva història. Els de la camisa vermella –que l’any passat van coronar el seu primer 3de9f, descarregat enguany– havien estat treballant el 4 en els darrers mesos. El castell va pujar fort, però amb alguns problemes de mides, que el van sentenciar un cop carregat. El meritori èxit dels vilafranquins es va completar amb el primer 5de8 descarregat de l’any i una nova torre de 8 amb folre, la novena enguany (l’any que en tenien més era el 2015, amb sis). Es tracta de la millor diada global en la història dels Xicots. En acabada la diada, la cap de colla, Aina Mallol, va anunciar que no continuarà en el càrrec després de cinc anys en els quals els de la camisa vermella han registrat un creixement espectacular.

A la mateixa diada, els Castellers de Barcelona van continuar sumant castells de 9 i gamma alta de 8 i van començar a passejar el pilar de 7 amb folre, estrenat enguany la setmana passada, tot i que ahir els va quedar en carregat. Els de Sabadell van fer la clàssica de 8.

A Igualada, els Moixiganguers han aconseguit ajuntar en una mateixa diada els seus tres castells de 8: la torre folrada, el 4 i el 3. Es tracta de la sisena torre de 8 del curs, cinc de les quals descarregades. Els Castellers del Poble Sec han tingut en la torre de 7 el seu millor castell i els de la Sagrada Família en el 3de7 per sota.

sants3de9fEls qui també van sortir feliços de plaça van ser els de la Jove de Sitges, que van tornar a descarregar el 4de8, tot i els canvis forçats que havien hagut d’assumir. És el tercer 4de8 de la temporada (dos descarregats), el seu registre més alt amb aquest castell. Van compartir la seva Diada amb els Castellers de Sants, que van dur el 3de9 amb folre, el 5de8 i el 4de8 amb l’agulla executats amb facilitat. També van estrenar el vano de 6, just una setmana després que la Jove de Tarragona i els Nens del Vendrell fessin també els primers dels seus respectius historials. Els Castellers de la Vila de Gràcia van tenir en el 7de8 el seu millor castell.

Altres castells destacats del cap de setmana han estat els 4de8 dels Castellers de Lleida i els Bordegassos de Vilanova davant la Paeria. Els de la camisa groga també van coronar el pilar de 6. Els Castellers de Mollet avui han fet el 4de7 després de tres anys de sequera en els castells de 7. Han firmat la seva millor diada en onze anys. Han compartit plaça amb els Castellers de Cornellà –que han fet el novè 5de7 de l’any– i els Castellers del Riberal, que han tingut en el 3de7 la seva millor construcció. A Berga, ahir, els Castellers de Berga van descarregar la tercera torre de 7 de la temporada.

SANTI TERRAZA

Resultats destacats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada del Roser a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Barcelona: 3de9f, 5de8, 4de8a, Pde7f(c)
 • Castellers de Sabadell: 4de8, 3de8, 2de7
 • Xicots de Vilafranca: 4de9f(c), 5de8, 2de8f

XXIV Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges

 • Castellers de la Vila de Gràcia: 7de8, 3de8, 4de8
 • Castellers de Sants: 5de8, 3de9f, 4de8a, Vde6
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 5de7, (id)4de8, 4de8, 7de7

Diada dels Castellers de Lleida

 • Bordegassos de Vilanova: 4de8, 2de7, 5de7, Pde6(c)
 • Castellers de Lleida: 5de7, 4de8, 7de7
 • Xics de Granollers: 4de7, 5de7, 3de7

Vigília de la diada de Sant Narcís a Girona

 • Marrecs de Salt: 5de7, 3de8, 7de7
 • Vailets de l’Empordà: 3de7, 2de6, 4de6a
 • Nova Muixeranga d’Algemesí: la Xopera, la Sènia doble, la Tomasina

IX Diada dels Salats de Súria

 • Castellers de Berga: 2de7, (id)4de7, 5de7, 3de7a
 • Castellers de l’Alt Maresme: 4de6, 3de6a, 3de6
 • Salats de Súria: 5de6, (id)4de7, 4de6a, 3d6a

DIUMENGE

Diada de Sant Narcís a Girona

 • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 9de8(c), 2de8f
 • Marrecs de Salt: (id)3de9f, (id)3de9f, 5de8, 2de8f, (i)3de9f
 • Minyons de Terrassa: 3de10fm(c), 3de9fa, 5de9f, pde8fm

Diada dels Moixiganguers d’Igualada

 • Castellers de la Sagrada Família: 3de7s, 5de7, 4de7
 • Castellers del Poble Sec: 2de7, 4de7, 3de7
 • Moixiganguers d’Igualada: Tde8f, 4de8, 3de8

Diada dels Castellers de Mollet

 • Castellers de Cornellà: 5de7, (id)4de7, (id)3de7, 3de7, 4de7
 • Castellers de Mollet: 2de6, 4de7, 5de6
 • Castellers del Riberal: 3de7, 2de6, 3de6a

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora

Foto 1: 3de10fm carregat pels Minyons de Terrassa a Girona

foto 2: 3de9fa dels Minyons de Terrassa a Girona (Foto: Castells en Xarxa)

foto 3: 9de8 carregat pels Capgrossos de Mataró a Girona (Foto: Castells en Xarxa)

Foto 4: 5de8 dels Marrecs de Salt a Girona

Foto 5: 4de9f dels Xicots de Vilafranca carregat a la Diada del Roser

Foto 6:  3de9f dels Castellers de Sants a Sitges

Articles relacionats:

Sant Narcís espera el millor

El pilar de 6 i els seus germans petits

La temporada més extraordinària

Del 10 mite al 10 extraordinari

L’actuació ‘prèmium’

Un món casteller cada cop més gran