La Fira Castells desafia la pluja

foto1La Fira Castells ha obert aquesta tarda al Pati de Valls, amb tots els estands i activitats en marxa, tot i la pluja suau que ha regat la ciutat durant tota la tarda i vespre. La vintena llarga d’estands que omplen el Pati han desplegat els seus respectius mostraris i han iniciat el programa d’activitats complementàries.

L’alcalde de Valls, Albert Batet, ha estat l’encarregat d’obrir el certamen, acompanyat del regidor de Cultura, Marc Ayala; els presidents de la Colla Vella, Joan Ibarra, i la Colla Joves, Rafel Sans; el vicepresident de la Coordinadora, Josep Maria Cortès, i el director de la Revista Castells, Santi Terraza. Batet ha recordat que la primera edició de la Fira Castells, a les Decennals del 2011, també es va inaugurar sota la pluja, en aquell cas un fort aiguat que va caure sobre Valls.

foto2L’alcalde i la resta de representants han recorregut els diferents estands i s’han interessat pels productes exposats i a la venda, tant els repeteixen presència d’altres anys, com les novetats. Entre els estands que estrenen presència a l Fira hi ha l’entitat Adifolk, que organitza les trobades folklòriques catalanes a l’exterior, sempre amb presència castellera. El president de l’entitat, Joan Gómez, ha anunciat que el viatge del 2017 serà a Ostrava (República Txeca) a finals de juny i la colla participant seran els Castellers de la Vila de Gràcia.

La Fira Castells presenta més de vint estands en els quals hi són presents artesans, empreses i entitats que tenen productes vinculats al fet casteller. Hi ha elements d’artesania, de decoració, de marxandatge, de roba, llibres i mitjans de comunicació. També hi són presents la Coordinadora de Colles Castelleres, el camp d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament, la Colla Vella i la Colla Joves. Les dues colles enguany han convocat activitats adreçades als més petits.

La Fira Castells s’emmarca en el Simposi Casteller, que durant tot el cap de setmana promou a Valls diferents activitats de difusió, estudi i presència del fet casteller.

Relació d’estands de la Fira Castells

Foto 1: La Fira Castells, avui al vespre

Foto 2: L’alcalde, Albert Batet, visita l’estand del Baròmetre Casteller, amb Carles Esteve

El mercat casteller se cita a Valls

La Fira de Santa Úrsula més participativa

L’audiovisual i els jocs protagonitzaran la Fira Castells

La Santa Úrsula més familiar i visual