Els darrers castells de l’any

manyacsLa immensa majoria de colles ja han tancat la temporada, tot i que encara n’hi ha algunes que alcen els darrers castells de l’any, ja en ple fred i aquesta de setmana, a més, amb pluja. Avui encara s’ha plantat un castell de 7, que han fet els Castellers del Riberal.

El 3de7 de la colla nordcatalana ha estat la millor construcció de la jornada. L’han alçat durant la diada de Sant Andreu a Vinçà. Amb tot, els de la camisa verda han deixat en intent desmuntat el 4de7 i en intent el 3de7 amb l’agulla, que avui han intentat per segon cop. La colla de Bao tanca un meravellós 2016, en què han aconseguit sumar divuit castells de 7, disset dels quals descarregats. A més, han aconseguit fer el salt a la gamma mitjana de 7 (amb dos 4de7a descarregats i un coronat).

A la mateixa actuació, els Esperxats de l’Estany han fet la seva segona torre de 6, mentre que els Pallagos del Conflent han executat construccions de 6.

Els castells de 6 també han protagonitzat la primera diada dels Manyacs de Parets, que ha tingut doble plat: ahir amb els Vailets de Gelida i avui amb els Laietans de Gramenet. En totes dues exhibicions s’han fet castells de 6. Els de Gelida, que encara tenen una actuació, hauran d’esperar al 2017 per estrenar els castells de 7 en aquesta segona etapa.

El mes de desembre hi ha algunes actuacions esporàdiques, com el dia 8 les festes majors de Castelldefels (on, a més de la colla local, hi seran els Encantats de Begues) i de Porqueres (amb els Castellers de les Gavarres, els Minyons de Santa Cristina i els Esperxats de l’Estany).

DISSABTE

Parets del Vallès

Manyacs de Parets: 3de6(c), 3de6a, 4de6

Vailets de Gelida: 3de6, 4de6, 3de6a

 

DIUMENGE

Parets del Vallès

Manyacs de Parets: 3de6(c), 3de6a, 4de6

Laietans de Gramenet: 3de6, 4de6, (i)3de6a

 

Vinçà (Catalunya Nord)

Castellers del Riberal: 3de7, (id)4de7, (i)3de7a, 4de6a

Esperxats de l’Estany: 4de6, 2de6, 3de6

Pallagos del Conflent: (id)3de6, 3de6, 4de6, 3de6a

Foto: 3de6a dels Manyacs

 

Articles relacionats:

El moment casteller al País Català