Els Minyons emmanillen Granollers

minyons2de9fmGranollers i el Clot de Barcelona han vist grans castells aquest migdia. Els Minyons, amb gamma extra, i els Castellers de Barcelona, Sabadell i de Sants, amb castells de 9, han marcat el sostre del penúltim cap de setmana del curs. El cap de setmana deixa també els èxits dels primers 7de8 carregat dels Xics de Granollers i el també primer 3de8 dels Castellers de la Sagrada Família, així com el primer 3de9f descarregat pels Castellers de Sabadell el 2016. Els Castellers de Sant Cugat han tancat l’any amb la tripleta de 8 i els Castellers d’Esplugues han reeditat la seva millor diada, que també han aconseguit els de l’Alt Maresme.

Els Minyons de Terrassa han emmanillat la Porxada de Granollers amb el primer 2de9fm vist al Vallès Oriental i el cinquè que completen aquest any. L’any 2014 els terrassencs hi van portar el 9de8 i avui han pujat el sostre de la plaça. Els malves han ofert un bon nivell en una plaça fixa del seu calendari: han signat la tripleta de 9 i el pilar de 7 amb un folre reduït, a una setmana de la seva Diada, on volen dur dos castells de 10.

xics7de8Els Castellers de Sants hi han fet el 3de9 amb folre, el seu millor castell de la cita, amb la particularitat de ser lligat amb el peu a l’antiga; és a dir, amb els braços per damunt de les espatlles dels membres de la pinya que no anaven sota el folre. Els borinots han optat per sumar el 3de9f a aquest sistema que han aplicat al llarg de l’any amb la torre de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre. L’objectiu del canvi de manera de tancar les pinyes és protegir els components que no duen gent a sobre en els peus dels castells amb folre. Els de Sants també han ofert el 5de8 i el 4de8. Els Xics de Granollers han culminat els seus 25 anys obrint una nova casella en els seus registres, coronant per primer cop el 7de8, un castell que no havien provat mai abans. El castell ha cedit quan els dosos del 3 ja havien sortit i es disposaven a fer-ho els del 4. Abans havien completat el setè 4de8 de l’any i han acabat amb el 5de7.

4de9fbarcelona3de9fsabadellA la Festa Major del Clot (Barcelona), els Castellers de Barcelona han signat la seva millor actuació de l’any amb el doblet de 9, el 4de8 amb l’agulla i han coronat el pilar de 7 amb folre. El 3de9f és el setè descarregat del curs i el 4de9f, el quart. Des de la Mercè, els de la camisa vermella han aconseguit establir un bon ritme a la seva temporada, que tancaran la setmana vinent a Gràcia. Els Castellers de Sabadell també han obtingut premi amb el primer 3de9 amb folre descarregat de l’any n’havien coronat dos fins avui i han estrenat el 2de8 amb folre que no completaven des del 2014. A més els de Sabadell han sumat el cinquè 5de8 de la temporada. La catedral ha estat el millor castell dels Castellers de la Vila de Gràcia. Els blaus han sumat el vuitè 5de8 i s’han reservat de cara la seva diada final de diumenge vinent.

També a Barcelona, però en aquest cas al Poble Sec, els protagonistes han estat els Castellers de la Sagrada Família, que han coronat per primer cop el 3de8. L’any passat el van desmuntat dos cops en la seva primera temptativa. Avui han fet un primer intent desmuntat i sagradafamilia3de8després l’han coronat in extremis. Els verds de Barcelona han fet, a més, el quart carro gros de l’any i el 3de7 per sota en la seva millor diada. Els Castellers d’Esplugues han reeditat la seva millor actuació, exhibint el 4de8, la torre de 7 i el 3de7 per sota i tancant un any brillant. Els amfitrions, els Poble Sec, no han estat de sort i han coronat tant sols el 2de7 i han continuat amb castells de 7. Els de la camisa blau cel han tancat l’any sense haver pogut revalidar el 4de8 ni el 3de8.

A Sant Cugat, han tancat temporada revalidant la tripleta de 8, que tan sols havien completat a casa l’any 2013. Els gausacs han descarregat el tercer 2de8 amb folre de l’any. En aquesta diada els Bordegassos de Vilanova han sumat un nou 4de8 i han carregat un altre pilar de 6 aquest any n’han descarregat un i coronat quatre–.

De la resta de resultats en destaca el primer 3de7 amb agulla en la història dels Castellers de l’Alt Maresme que han ofert la seva millor diada amb 5de7, 4de7a, 3de7a i vano de 5. Els Castellers de Cerdanyola han fet el primer 7de7 de l’any i han reeditat la seva actuació. En aquesta població, els Angelets del Vallespir van fer ahir el 3de6, castell que ja ha van aconseguir fer el passat octubre, després de tres anys sense construccions de 6. A Figueres, la colla local ha carregat la torre de 7. Els Castellers del Riberal han fet el 3de7, però no han piogut amb el 3de7 amb l’agulla.

Agenda destacada del cap de setmana:

DISSABTE

Vigília XXV Diada dels Xics de Granollers

 • Castellers de Montcada i Reixac: 3de6a, 2de6, 4de6
 • Manyacs de Parets: 3de6, (id)3de6a, (id)3de6a
 • Xics de Granollers: 4de7, 2de7, 7de7

DIUMENGE

XXV Diada dels Xics de Granollers

 • Castellers de Sants: 5de8, 3de9f, 4de8
 • Minyons de Terrassa: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde7f
 • Xics de Granollers: 4de8, 7de8(c), 5de7

Festa Major del Clot a Barcelona

 • Castellers de Barcelona: (id)3de9f, 3de9f, 4de9f, 4de8a, Pde7f
 • Castellers de la Vila de Gràcia: 5de8, 2de8f, 4de8
 • Castellers de Sabadell: 3de9f, 2de8f, 5de8

Diada dels Castellers de Sant Cugat

 • Bordegassos de Vilanova: 4de8, 5de7, 4de7a, Pde6(c)
 • Castellers de Sant Cugat: 3de8, 2de8f, 4de8

Diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec a Barcelona

 • Castellers d’Esplugues: 4de8, 2de7, 3de7s
 • Castellers de la Sagrada Família: 4de8, (id)3de8, 3de7s, 3de8(c)
 • Castellers del Poble Sec: 2de7(c), 5de7, 4de7a

Diada de la Colla Castellers de Figueres

 • Castellers de les Gavarres: pde4, pde4
 • Colla Castellera de Figueres: 5de7, 2de7(c), 7de7
 • Esperxats de l’Estany: 5de6, 3de6s, 4de6

Diada dels Castellers de l’Alt Maresme

 • Castellers de l’Alt Maresme: 5de7, 4de7a, 3de7a
 • Castellers de Castelldefels: 3de7a(c), (id)3de7, 4de7, (id)3de7
 • Xerrics d’Olot: 3de7, 4de6, 3de6a

Diada dels Castellers del Riberal

 • Castellers del Riberal: 3de7, (i)3de7a, 5de6, 2de6
 • Pallagos del Conflent: 3de6, 4de6
 • Vailets de l’Empordà: 3de6, 3de6a

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 2de9fm dels Minyons de Terrassa a Granollers

Foto 2: 7de8 carregat dels Xics de Granollers

Foto 3: 4de9f dels Castellers de Barcelona al Clot

Foto 4: 3de9f dels Castellers de Sabadell al Clot

Foto 5: 3de8 carregat dels Castellers de la Sagrada Família al Poble Sec

Articles relacionats:

Granollers i el Clot a l’agenda de 9

El peu a l’antiga: any 0

Un canvi revolucionari per tascar els folres

Repensant els folres, 40 anys després