Repsol patrocina la Nit de Castells

Repsol i la Revista Castells han signat un conveni de col·laboració segons el qual Repsol renova la seva condició com a patrocinador de la Nit de Castells, que celebrarà la seva onzena edició el proper 28 de gener a Valls.

En el marc d’aquest acte, la Revista Castells organitzarà el IV Premi Repsol de Fotografia Castellera, amb el que es volen reconèixer les millors fotografies de la temporada castellera de 2016 en dues vessants, la professional i la popular. A més, durant la Nit, també es lliuraran els premis de fotografia i la resta de distincions que anualment i amb la participació de diferents jurats, concedeix la Revista Castells.

Pel que fa al Premi Repsol de Fotografia Castellera en la seva categoria professional, un jurat format per professionals de la comunicació i castellers de llarga trajectòria, distingirà enguany les quatre millors fotografies. El primer premi rebrà 500 euros; el segon, 200 euros, i el tercer i quart, 100 euros cadascun. En la convocatòria, hi poden participar fotògrafs amb vinculació professional en mitjans de comunicació o bé en iniciatives culturals relacionades amb la fotografia. El darrer dia per presentar els treballs és el 7 de gener.

Pel que fa a la categoria de votació popular, aquesta funciona a través d’un concurs de la pàgina de Facebook de la Revista Castells i permet la participació de tots els usuaris, els quals poden penjar tres imatges diferents. Els guanyadors rebran els següents premis: 150 euros, el més votat; 100 euros, el segon, i 50 euros, el tercer. El període de presentació de fotografies en la categoria de Facebook, comença el 19 de desembre i finalitza el 17 de gener.

En la passada edició del Premi Repsol de Fotografia Castellera, s’hi van presentar 40 imatges de fotògrafs en la categoria professionals i 78 imatges, en la categoria de Facebook, on es van registrar 15.244 vots. L’objectiu del premi és reconèixer la tasca feta per les colles, els castellers, les entitats i els aficionats del territori.

Repsol és una companyia compromesa amb el seu entorn, i vol apropar el Complex Industrial a la societat i implicar-lo en el seu dia a dia. Aquesta col·laboració entronca amb les actuacions de Repsol en l’àmbit de la cultura tradicional i popular i especialment, en el suport al món casteller. Mostra d’aquest  suport és el patrocini que fa del concurs de Castells de Tarragona o la seva col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

 

BASES DEL PREMI

Categoria professional

 1. S’hi poden presentar fotògrafs professionals amb fotografies castelleres de la temporada 2016 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística.
 1. Les fotografies s’enviaran en format digital a l’adreça: info@revistacastells.cat, entre l’1 de desembre de 2016 i el 7 de gener de 2017.
 1. Cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies.
 1. S’entén per fotògraf professional aquella persona que habitualment, publica fotografies de manera remunerada en mitjans de comunicació, editorials, exposicions o altres manifestacions periodístiques, culturals o artístiques.
 1. En cas de dubte, el jurat pot demanar als participants que acreditin la seva condició de “fotògraf professional”.
 1. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 1. S’estableixen quatre premis: el primer dotat en 500 €; el segon, en 200 € i el tercer i quart, en 100 € cadascun.
 1. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi, ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2016.
 1. La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes i es compromet a citar l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment.
 1. El jurat estarà format per professionals de la fotografia, el periodisme i persones representatives del món casteller.
 1. El veredicte del jurat es farà públic durant la XI Nit de Castells de Valls, al gener del 2017. En el marc d’aquesta Nit, s’atorgaran els premis.
 1. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

 

Categoria popular

 1. Convocatòria oberta a qualsevol persona que presenti una fotografia castellera corresponent a la temporada 2016.
 1. Els participants podran penjar les seves fotografies en un espai habilitat per al concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells (facebook.com/RevistaCastells). La participació començarà el 19 de desembre de 2016 i finalitzarà el 17 de gener de 2017.
 1. Cada participant només pot presentar una fotografia.
 1. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 1. S’estableixen tres premis, el primer dotat en 150 €, el segon en 100 € i el tercer en 50 €.
 1. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2016.
 1. La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment, si aquest és el cas.
 1. Els premis s’atorgaran per votació popular a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells.
 1. Els premis s’atorgaran a la XI Nit de Castells de Valls, al gener del 2017.
 1. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

Foto: Guanyadors del III Premi Repsol de fotografa castellera, durant el lliurament de premis a la Nit de Castells 2016

Articles relacionats:

IV Premi Repsol de fotografia castellera