Aletes congelades

El fred d’aquests dies no ha espantat les colles més matineres i ja han arribat les primeres aletes del 2017. Els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Terrassa ja han fet castell de 7 i tres colles més, castells de 6. Aquest cap de setmana els graciencs hi tornen i a Valls s’enfaixaran per fer els pilars de la Calçotada.

El passat 14 de gener, els Castellers de la Vila de Gràcia van portar el 5de7, el 3de7 i el 4de7 a Mallorca. El blaus van actuar a Sa Pobla per commemorar els 25 anys de la festa dels Foguerons, que reprodueixen a Gràcia cada gener i que aquest dissabte celebra una nova edició. Els de Gràcia acostumen a ser de les primeres colles a enfaixar-se i enguany encara han avançat més l’estrena amb el desplaçament a Mallorca. El 5de7 que van fer és el més matiner.

D’altra banda, els Castellers de Terrassa van alçar diumenge passat el 3de7, el 4de7 i el primer pilar de 5 de l’any el mateix resultat que l’any passat en motiu de la Mitja Marató de Terrassa–. Els de Terrassa han renovat la Junta i enguany, tant la Tècnica com la Directiva estan comandades per joves, que tenen el repte de mantenir l’alt nivell de l’any passat. Els Xiquets de Vila-seca, els Castellers de Mallorca i els Castellers de Viladecans també s’han estrenat ja amb castells de 6. A destacar, el 2de6 dels de Vila-seca en la Festa Major de Sant Antoni, una torre que va ser el seu tercer millor registre de l’any passat. Els mallorquins van fer castells de 6 primerencs fa dos caps de setmana, que arriben després d’una temporada on no van passar del 2de6 carregat. Finalment, els de Viladecans, dissabte passat ja van fer el 3de6 a la seva Festa Major d’hivern (l’any passat no van fer castells de 6 fins al març).

Aquest cap de setmana, els Castellers de la Vila de Gràcia han cancel·lat l’actuació que tenien prevista a la festa dels Foguerons per la recent de la mort dilluns passat del seu casteller, Make Lane. El casteller va resultar greument ferit en un fatídic accident produït durant una actuació del 2013. Els de la camisa clava alçaran un pilar en senyal de dol.

A l’Espolla celebraran la diada de la Fira de lOli suspesa el passat cap de setmana per la pluja. Si el temps ho permet, la Colla Castellera de Figueres vol estrenar castells de 7.

Cornellà acollirà aquest cap de setmana el 16è Torneig Intercasteller de Futbol Sala, on prendran part 32 colles castelleres. Diumenge, a Valls les dues colles s’enfaixaran per fer els pilars de la Festa de la Calçotada. Serà el colofó a un cap de setmana festiu en què també se celebra la Nit de Castells al quilòmetre 0 del món casteller.

L’incipient Baròmetre Casteller 2017

Castellers de la Vila de Gràcia 5de7 3de7 4de7
Castellers de Terrassa 3de7 4de7 Pde5
Xiquets de Vila-seca 2de6 3de6 4de6
Castellers de Mallorca 3de6a 3de6 4de6
Castellers de Viladecans 3de6

JORDINA ARMILLA

Foto: 5de7 dels Castellers de la Vila de Gràcia, dissabte 14 a Mallorca

Articles relacionats:

La Nit de Castells convoca 80 colles a Valls

Castells de 7 qua fa més fred

Els reptes a revalidar el 2017

Els objectius pendents

Les claus del 2017