Estrena de Figueres i Riberal

La Colla Castellera de Figueres i els Castellers del Riberal es van sumar, el passat cap de setmana, a les colles que enguany ja han fet castells: els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Terrassa i les colles de Palma de Mallorca, Vila-seca i Viladecans.

Els de Figueres, com és habitual en els darrers anys, van obrir temporada a l’Espolla. Per tercer any consecutiu, els de la camisa lila van plantar el 3de7 en aquesta primerenca diada de la Festa de l’Oli d’aquesta població empordanesa, una setmana després del previst pel mal temps. Els figuerencs, a més, van fer el 2de6, el 4de6 amb l’agulla i el pilar de 5. A diferència de l’any passat van optar pel 2de6 enlloc del 5de6 en presentar-se condicionats per alguna baixa per estudis.

Més al nord hi va haver castells a la Festa Major de Baó: els Castellers del Riberal van fer les seves primeres aletes de 6. Els nordcatalans van debutar amb el 3de6 amb l’agulla, el 3de6 i el 4de6. Van desmuntar dos intents de 4de6 amb l’agulla net. Enguany, no van fer el pilar de 5, però en canvi van fer un pilar de 4 amb el mateix enxaneta de vint anys enrere: ho van fer per celebrar que actuen a la seva localitat des del 1997.

Diumenge també van alçar els seus primers pilar de 5 tres colles grans en actes protocol·laris. Les colles de Valls a la Festa de la  Calçotada: la Colla Joves per segon any consecutiu va tan sols coronar el pilar de 5 un fet anecdòtic però repetit i la Colla Vella el va completar. També va haver espadat de salutació dels Castellers de Vilafranca en una cursa atlètica a casa seva.

Amb el castell de 7 dels de Figueres, enguany ja se n’han fet sis: tres a càrrec de Gràcia, dos de Terrassa i un de Figueres. Els de Gràcia havien d’actuar a la festa de Ses Fougerons, però van suspendre l’exhibició en senyal de dol pel traspàs del seu casteller Mike Lane.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 3de7 de la Colla Castellera de Figueres a l’Espolla (Foto: Marc Puig Pérez)

Foto 2: Pilar de 4 dels Castellers del Riberal, diumenge passat

Articles relacionats:

Aletes congelades

Castells de 7 quan fa més fred

Els reptes a revalidar el 2017

Els objectius pendents

Les claus del 2017