Fent pinya amb les ONG

Les quatre colles que van completar per primer cop castells 8 i de 9 durant el 2016 ja han comunicat quines seran les ONG i entitats a les que dediquen el palet de menjar solidari cedit per Gallina Blanca. Aquest és part del Premi Baròmetre Casteller que dissabte vinent entregarà els trofeus a aquestes quatre colles i a dues colles noves de 7, durant la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls i que es podrà veure en directe a través de les televisions de La Xarxa.

Els Castellers de Badalona destinaran el palet de menjar a l’ONG Proactiva Open Arms, que té la seu a Badalona i que està treballant amb els refugiats a Grècia. Els Al·lots de Llevant el cediran a la Fundació Trobada, que gestiona l’alberg de persones sense sostre de Manacor (Mallorca). Els Xiquets de Hangzhou donaran el palet al Menjador social La Taulada de Valls, mentre que  els Xicots de Vilafranca el dedicaran a El Rebost Solidari de l’Associació Ressò de Vilafranca del Penedès.

Aquesta és la tercera edició dels premis solidaris. En els tres anys s’hauran destinat nou palets solidaris Gallina Blanca. El 2015, va arribar un palet de la sopa Yatekomo a la Creu Roja de Tarragona, al Rebost Solidari de Sabadell i al Centre d’Educació Especial La Muntanyeta de Tarragona. L’any passat, els beneficiaris de 720 litres de caldo Gallina Blanca van ser Caritas del Vendrell i el menjador social Can Roger del barri de la Sagrada Família de Barcelona. Aquest any seran quatre els organismes receptores: amb un destí divers i repartit pel territori.

CARLES ESTEVE

Foto portada: Entrega del palet solidari Gallina Blanca al Menjador Social Can Roger

Foto: Lliurament del palet solidari a Càritas del Vendrell

Articles relacionats:

La Nit de Castells tindrà el segell de Comediants

El Premi per pujar un pis més

Repsol patrocina la Nit de Castells