La canalla protagonitza el concurs de fotografia

La canalla ha estat la protagonista de les dues categories del quart Concurs Repsol de fotografia castellera, que ha organitzat la Revista Castells, amb el patrocini de Repsol. Els premis als guanyadors es donaran dissabte, durant l’onzena Nit de Castells, que se celebra Valls i que es retransmet en directe per les televisions de La Xarxa.

La categoria de votació popular –feta a través de la pàgina de Facebook de la Revista– ha registrat 93 participants, que han acumulat prop de 12.000 vots. La fotografia guanyadora és de Marc Castellà i està protagonitzada per un membre de la canalla dels Margeneres de Guissona. La segona imatge és de Lins Griñó i també té com a protagonista a la canalla, en aquest cas un enxaneta dels Xiquets de Reus que és alçat al balcó pel seu cap de colla. La tercera imatge més votada és de Lídia Gutiérrez i mostra dos membres de la Jove de Sitges fent-se un petó després d’haver fet un pilar a l’Arboç.

La categoria professional ha rebut 54 imatges, entre les quals també n’hi ha diverses en què els més petits són els protagonistes. El registre de fotografies és variat i contempla des de panoràmiques generals d’actuacions fins a petits detalls d’algunes construccions. Els quatre guanyadors d’aquesta categoria es coneixeran durant la Nit de Castells. El jurat està format pels presidents de les set colles que l’any passat van fer castells de gamma extra: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

El guanyador de la categoria professional rebrà 500 euros; el segon, 200 i el tercer i quart 100 cadascun. De la categoria de votació popular, la imatge més votada serà obsequiada amb 150 euros; la segona, amb 100 i la tercera amb 50. El premi serà lliurat durant la gala per Josep Francesc Font, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona. Durant la Nit –que ser dirigida per Joan Font, director de la companyia Comediants, i presentada per Carles Cortès– es lliuraran un total de dotze premis de diversos categories, que tenen cinc jurats diferents.

Foto 1: Fotografia guanyadora (Marc Castellà)

Foto 2: Segona classificada (Lins Griñó)

Foto 3: Tercera classificada (Lídia Gutiérrez)

Articles relacionats:

La Nit de Castells tinerà el segell de Comediants

Repsol patrocina la Nit de Castells

IV Premi Repsol de fotografia castellera

El Premi per pujar un pis més