Promoció internacional per al Museu Casteller

El Museu Casteller de Catalunya ha iniciat el que es preveu serà un intens any 2017, amb una de les primeres iniciatives per donar a conèixer internacionalment el projecte, que ja ha entrat en el tram final dels treballs de l’edifici que el contindrà. Enguany també, està previst que s’hi instal·li el contingut del museu, en base al projecte museogràfic aprovat al seu dia.

Un dels objectius del Museu és que serveixi d’eina divulgadora del fet casteller. Per tant, els responsables del projecte destinen part dels seus esforços a dissenyar l’estratègia per atreure visitants, especialment turistes que visiten Catalunya. Una de les primeres iniciatives ha estat la publicació del vídeo en anglès “The Human Towers Experience” que, sota la supervisió del directror del projecte muesogràfic, Ignasi Crsitià, ha estat dirigit per Iago Blasi. Es tracta d’un clip d’uns sis minuts de durada, que explica el fet casteller i com aquest quedarà plasmat en el Museu.

Aquí teniu el vídeo:


Una visita per l’entorn de la Plaça del Blat de Valls ja deixa entreveure que les obres de l’edifici del Museu estan molt avançades i que, per tant, tindran en el 2017 un any clau de l’equipament. Ja fa amesos que són molt visibles les lletres que figuren a la façana principal, “Món Casteller”. El projecte de l’edifici és obre de Dani Freixes, de l’Estudi Varis Arquitectes, de Barcelona, que compta amb el Premio Nacional de Diseño atoragat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia, i amb el Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic, atorgat per la Generalitat. El Museu està impulsat per la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament de Valls  la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Fotografia de portada: Imatge extreta del vídeo “The Human Towers Experience”.

Articles relacionats:

El Museu Casteller mostra el seu rostre

El Museu Casteller comença a prendre cos

El Museu de totes les colles