Bons castells a màxima velocitat

La plaça Sant Jaume ha acollit avui la que pot ser ha estat la diada castellera més veloç de la història. Divuit castells en poc més de mitja hora. Tot descarregat.

Els Castellers de Barcelona han tornat a ser la colla que ha sortit de la primera diada castellera de l’any amb la millor construcció. Per cinquè any consecutiu, els vermells han plantat el 4de8 a la diada de Santa Eulàlia, que han acompanyat del 5 i el 7de7. Aquestes dues construccions han estat les millors dels Castellers de sants i els Castellers de la Vila de Gràcia, que han fet idèntica actuació. Els Castellers de la Sagrada Família també han mostrat bones formes, així com la Jove de Barcelona, mentre que els Castellers del Poble Sec  només han pogut fer un castell de 7.

La diada s’ha celebrat a l’antiga; és a dir, amb les colles fent els seus castells sense rondes programades. Això ha permès que en poc de més mitja hora s’hagin vist divuit castells, tots descarregats. Les colles han necessitat uns quinze minuts entre cada construcció.

La festa de Santa Eulàlia ha estat el marc de la presentació oficial de l’Aplec de cultura popular catalana a l’exterior, que enguany es farà a la ciutat txeca d’Ostrava i que comptarà amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia.

A Esparreguera, també hi ha hagut castells per Santa Eulàlia, com és habitual. Els rejovenits Castellers de Terrassa han demostrat que el 2017 vol ser un gran any per ells: han plantat el 5 i el 7de7, junt amb el 4de7 amb l’agulla. Aquest castell ha estat el millor de la colla local. Demà, els Castellers de les Roquetes també celebraran Santa Eulàlia, alçant un pilar durant els actes de la Festa Major d’Hivern de la seva població.

Un dels moments castellers del cap de setmana es va produir ahir amb el 4de7 de germanor que van alçar al concert Casa nostra és casa vostra les quatre colles que l’any passat van fer castells de 10: Castellers de Vilafranca, Colla Vella, Minyons de Terrassa i Jove de Tarragona. Les quatre colles van preparar la construcció abans del concert, dins el mateix recinte del Palau Sant Jordi. També van alçar pilars de 5 de manera simultània.

Amb els castells d’avui, aquest 2017 ja s’han alçat 26 castells de 7 i un de 8. Les colles protagonistes han estat les vuit que avui han fet castells, a més de la Colla Castellera de Figueres.

 

Diada de Santa Eulàlia (Barcelona)

Castellers de Barcelona: 5de7, 4de8, 7de7

Castellers de Sants: 5de7, 7de7, 4de7a

Castellers de la Vila de Gràcia: 5de7, 7de7, 4de7a

Castellers de la Sagrada Família: 4de7, 4de7a, 3de7

Castellers del Poble Sec: 5de6, 2de6, 3de7

Jove de Barcelona: 3de7, 4de7, 4de6a

 

Diada de Santa Eulàlia (Esparreguera)

Castellers d’Esparreguera: 3de7, 4(id)4de7a, 4de7a, 4de7

Castellers de Terrassa: 5de7, 7de7, 4de7a

 

Foto 1: Primera ronda de la diada de Santa Eulàlia

Foto 2: 4de7 de germanor al concert del Palau Sant Jordi, ahir dissabte

Articles relacionats:

Cares noves per Santa Eulàlia

Bon rotllo a plaça