Toni Rull, nou cap de colla dels Xiquets de Reus

Els Xiquets de Reus són l’última colla de les de 9 que han resolt el relleu del seu cap de colla. Toni Rull encapçala l’única candidatura de Junta Tècnica que aquest divendres se sotmetrà a aprovació de l’assemblea general de la colla. Rull, fill de El Catllar vinculat des de fa molts anys a la colla de la camisa avellana, es presenta amb un equip carregat d’experiència combinat amb gent jove i amb presència d’algun excap de colla, que substituirà l’equip que encapçalaven Jordi Guarque i Oriol Siurana. La colla, doncs, torna a la fórmula del cap de colla únic.

Els canvis als Xiquets de Reus afecten tambéd a la Junta de l’entitat, per a la que es presenta també una única candiadtura que encapçala Lluís Pallejà, empresari molt actiu socialment i molt vinculat al moviment de les associacions de mares i pares d’alumnes. La renovació a la junta social de l’entitat és gairebé total.

El nou equip agafa les regnes d’una colla que durant les últimes temporades ha consolidat el 3de9f i que té pendent de descarregar el 4de9f. Durant la temporada passada, la colla va tenir un dels seus èxits assolint el pde7f i els va faltar molt poc per poder portar a plaça el 4de8p, un dels castells-objectiu de la nova temporada. Aquest castell i poder descarregar la tripleta màgica s’endevinen com a objectius clars de la temporada, a més de començar a fer proves serioses per poder fer el salt a la gamma extra, amb el 2de9fm.

En la part social, un dels reptes de la Colla serà l’organització de la Diada del Mercadal, que se celebra el primer cap de setmana d’octubre cada dos anys, quan no hi ha Concurs de Castells a Tarragona. Enguany se li vol donar un relleu especial pel que Reus ostenta aquest 2017 el títol de Capital de la Cultura Catalana. Des de Reus es confirma la participació a la diada de les actuals quatre colles de 10: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Jove de Tarragona, a més, és clar, dels mateixos Xiquets de Reus. A la colla voldrien que el Mercadal es convertís en plaça de 10. Els Minyons, però, han assegurat que no han tancat aquesta actuació, si més no fins al moment.

Amb el relleu dels Xiquets de Reus es tanca el cicle de renovacions a les 14 colles de 9. D’aquestes, només quatre mantenen cap de colla: Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Barcelona i Nens del Vendrell. La resta han canviat: A Valls, Francesc Ramon (Joves) i Albert Martínez (Vella) han pres el relleu; els Minyons de Terrassa recuperen Nani Matas, mentre que els Castellers de Sants han triat Pere Camprovín, els Xiquets de Tarragona Sergi Feijoo i els Capgrossos de Mataró Cugat Comas. Oriol Vilajosana s’ha posat al front dels Castellers de la Vila de Gràcia i Gabi Molero substitueix Aina Mallol al front dels Xicots de Vilafranca. En alguns casos, els relleus ja han passat per assemblea. En d’altres, no. La Colla Vella, per exemple, té la seva assemblea el dia 6, i a més de ratificar el cap de colla, hauran de triar també nou president, que tot apunta que serà Roger Montalà.

FRANCESC DOMÈNECH

Forto 1: 3de9f carregat pels Xiquets de Reus per Sant Pere de 2016, el més matiner de la seva història

Foto 2: Toni Rull, nou cap de colla dels Xiquets de Reus.

Articles relacionats:

Cares noves per Santa Eulàlia

La penúltima oportunitat de la Joves

Matas torna als Minyons i Ramon apunta a la Joves

Albert Martínez serà el nou cap de colla de la Vella

Les colles més segures