Folres a Cal Figarot en un nou cap de setmana de 8

La jornada castellera d’avui ha estat profitosa per a moltes colles, que han pogut avançar feina i sumar nous registres: aquest cap de setmana s’han produït 45 novetats castelleres, sumades a les 86 de l’anterior. Entre aquestes, cal destacar les primeres torre de 8 amb folre i pilar de 6 –a càrrec dels Castellers de Vilafranca–, junt als primers 3de8 dels Minyons i 4de8 de la Colla Vella i dels Castellers de Sant Cugat. Altres colles que han firmat registres significatius són els Castellers de Badalona i els Castellers d’Esplugues.

Els Castellers de Vilafranca han posat el llistó alt a les primers de canvi i han plantat la torre de 8 amb folre al pati de Cal Figarot, en la diada que celebren en iniciar el curs. Els vilafranquins han executat la tripleta de 8 i, de propina, han fet el 3de7 per sota i el primer pilar de 6 de l’any. Les dues estrenes dels verds la torre i el pilar han estat matiners: l’any passat no van arribar fins el 10 d’abril i en tots dos casos per part d’altres colles. Els vilafranquins han ensenyat les cartes i han fet una prova de 3de9 amb folre fins a dosos en acabar la diada al seu casal, que evidencia les seves intencions i el fort inici de campanya. Els verds tingut com a convidats els Matossers de Molins, que han estrenat el 4de7, i els Xiquets del Serrallo, que en el seu debut han fet el 2de6.

A Sabadell, s’han trobat les tres millos colles del Vallès: Minyons de Terrassa, Castellers de Sabadell i Castellers de Sant Cugat en la diada del Tèxtil. Els saballuts han reeditat el 4de8 el segon de l’any i s’han anotat el primer 9de7 de la temporada. Els Minyons de Terrassa han estrenat el 3de8 i els Castellers de Sant Cugat el 4de8 i també el 2de7. El carro gros dels gausacs és el castell de 8 descarregat número 100 del seu historial, des que el 2011 van descarregar el primer. A Sants també s’ha vist el 4de8 per part de la colla del barri, el segon de l’any, junt a dos castells amb doble pom, com és habitual a començament d’any en els borinots. A la mateixa diada, els Castellers d’Esplugues han obert temporada amb el 5de7, mentre que els del Poble Sec han fet els bàsics de 7.

Les dues colles de Valls han obert temporada vient-se les cares al Pla de Sata Maria. La Colla Vella ha fet el 4de8 i el 2de7, tot i portar només dos assaigs, mentre que la Colla Joves ha signat el 4de7 amb el pilar. La Jove de Tarragona també s’ha estrenat aquest cap de setmana fent castells de 7 a Constantí. Entre la resta de construccions destaca el 5de7 dels Castellers de Badalona, que se suma al 4de7 amb l’agulla que van fer la setmana passada. En tots dos casos són els més matiners dela seva història. També resalten els dos castells de 7 dels Castellers de Castelldefels.

El cap de setmana ha deixat també dues actuacions fora de Catalunya, amb programa de mínims i sort desigual. La Jove de Vilafranca va reaparèixer dissabte a Valdelacalzada (Extremadura) amb castells de 6, després de mesos sense activitat castellera. En el seu deslaçament van comptar també amb el suport d’alguns membres de la flamant colla castellera de Madrid. Per la seva part, i els Xiqüelos del Delta van desmuntar els seus intents de 6 a Castelló i van sortir de plaça sense cap castell. Hi van participar en una probada de muixerangues.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada Castellera a Constantí

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de7, 4de7, 5de7, 4de7a

Trobada de Muixerangues de la Magdalena a Castelló

 • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta: (id)3de6, (id)3de6a

Diada del local dels Castellers de Cerdanyola

 • Castellers de Cerdanyola: 3de7, 4de7, 4de7a
 • Castellers de Gavà: 4de6, 2(id)3de6, 3de6a
 • Xerrics d’Olot: 3de6, 5de6, 4de6

Festival Folklòric a Valdelacalzada (Badajoz)

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 3de6, 3de6a, 4de6

DIUMENGE

Diada de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Vilafranca: 3de8, 2de8f, 3de7s, 4de8, Pde6
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7, (id)4de7, 4de7, 3de6a
 • Xiquets del Serrallo: 3de6, 4de6, 2de6

Diada del Tèxtil a Sabadell

 • Castellers de Sabadell: 2de7, 9de7, 4de8
 • Castellers de Sant Cugat: 7de7, 4de8, 2de7
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de7, 5de7

Centenari de la fàbrica tèxtil al Pla de Santa Maria

 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de7, 4dea, 4de7
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de7, 4de8, 5de7, 4de7a, 3de7

Diada del Triacord a Barcelona

 • Castellers d’Esplugues: 5de7, 4de7a, 4de7
 • Castellers de Sants: 5de7, 4de8, 7de7
 • Castellers del Poble Sec: 4de6a, 4de7, 3de7

Diada d’inici de temporada a Badalona

 • Castellers de Badalona: 4de7a, 5de7, 4de7
 • Castellers de Terrassa: 5de7, 7de7, 4de7a
 • Margeners de Guissona: 3de6, 2de6, –

Diada de l’Escorxador a Esparreguera

 • Castellers d’Esparreguera: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Castellers de Berga: 4de6, 3de7, 3de6a

IV Aniversari dels Encantats de Begues

 • Castellers de Castelldefels: 4de7, 3de7, (id)2de6, 2de6
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3de7, 2de6, 4de6a
 • Colla Jove de l’Hospitalet: 4de6, 3de6a, 3de6
 • Encantats de Begues: (id)5de6, 4de6, 3de6

Foto 1: Torre de 8 amb folre dels Castellers de Vilafranca a la diada al seu local

Foto 2: 4de8 de la Colla Vella al Pla

Foto 3: 3de8 dels Minyons a Sabadell

Foto 4: 5de7 dels Castellers de Badalona a la seva ciutat

Articles relacionats:

Previsió de 8 a Vilafranca, Sabadell i Sants

Les cites imprescindibles del 2017

L’intent de sobreviure sense actuar

Madrid, plaça castellera amb colla pròpia