L’agenda dels que es lleven d’hora

Capgrossos de Mataró, Marrecs de Salt i Xics de Granollers obren temporada aquest cap de setmana, amb l’estrena en els tres casos de caps de colla. Serà una jornada de novetats però amb el ritme tranquil de pretemporaada. Es preveuen castells de 7. De l’agenda, en destaca l’inici matinal de vàries diades a dos quarts de 12.

Diumenge a Orrius debuten els Capgrossos de Mataró. Cugat Comas s’estrena de cap de colla i ho farà amb castells de la gamma mitjana de 7. Serà la primera presa de contacte, a l’espera del doble compromís del següent cap de setmana. No tenen pressa i els primers castells de 8 podrien arribar llavors o al mes d’abril. L’any passat, excepcionalment, van fer el 4de8 al febrer en resposta al convit a actuar a Barcelona per Santa Eulàlia.

Diumenge hi haurà quatre diades més al nord, entre les quals destaca l’horari de les 11:30h, una hora cada cop més freqüent i que és sensible a la conciliació familiar dels castells i espectadors. Entre aquestes actuacions hi ha la diada de les Franqueses, on Marrecs i els Xics estrenaran l’any amb el 5de7 i nou cap de colla. També hi seran els Castellers de Cornellà. La diada serà retransmesa pel Canal Marrec, la innovadora experiència dels del Gironès per mostrar en directe les seves actuacions per internet. Diumenge al migdia hi ha una altra diada amb previsió de castells de 7,  en la qual tres colles més es trobaran a Barcelona: els Castellers de la Sagrada Família rebran als Castellers de Badalona i a la Colla Castellera de Figueres, que fa doblet aquest cap de setmana.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE
Cercavila Populària a Figueres
Hora: 16.30.Lloc: Plaça Tarradellas

 • Colla Castellera de Figueres
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro

DIUMENGE

Ofrena a la Mare de Déu del Mont a Albanyà
Hora: 11.30h. Lloc: Santuari de la Mare de Déu del Mont

 • Vailets de l’Empordà

Diada d’Inici de Temporada a Les Franqueses del Vallès
Hora: 11.30h. Lloc: Avinguda de l’Ajuntament

 • Castellers de Cornellà
 • Marrecs de Salt
 • Xics de Granollers

V Aniversari dels Esperxats de l’Estany a Banyoles
Hora: 11.30. Lloc: Plaça Major

 • Castellers de Caldes de Montbui
 • Esperxats de l’Estany
 • Pallagos del Conflent

Festa de la Taronja a Vilanova de la Ribera
Hora: 11.30h. Lloc: Plaça de la República

 • Castellers del Riberal

Actuació a Òrrius
Hora: 12h. Lloc: Plaça de l’Església

 • Capgrossos de Mataró

IV diada del Safareig a la Sagrada Família (Barcelona)
Hora: 12h. Lloc: Carrer de Santa Carolina

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de la Sagrada Família
 • Colla Castellera de Figueres

Fira de l’Arbre a Muntanyola
Hora: 12h. Lloc: Esplanada de l’Església

 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Castellers del Prat de Llobregat
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana

JORDINA ARMILLA

Foto: Assaig recent dels Capgrossos Mataró

Articles relacionats:

Castells de rodatge amb el cor a Gavà

Bons castells a màxima velocitat

Matas torna als Minyons i Ramon apunta a la Joves

Les grans colles renoven dirigents