Previsió de 8 a Vilafranca, Sabadell i Sants

El cap de setmana arriba amb tres diades castelleres destacades: els verds convoquen una actuació al seu local, els de Sabadell faran d’amfitrions dels Minyons a la diada del Tèxtil i els de Sants acolliran la diada del Triacord. Les quatre colles volen fer castells de 8. A més, diumenge hi ha la primera exhibició de l’any on coincidiran les dues colles de Valls.

Els Castellers de Vilafranca celebren diumenge la diada de primavera a dins del pati de Cal Figarot. Després de visitar Igualada diumenge passat, on van plantar la clàssica de 8, faran la primera actuació a casa seva. Els verds segueixen treballant la torre de 8 amb folre i no està descartada per aquesta ocasió. Tindran l’acompanyament dels Matossers de Molins, que diumenge passat van estrenar el 3de7, i els Xiquets del Serrallo que s’entrenaran amb el 2de6 com objectiu a sovintejar.

Els Castellers de Sabadell, que diumenge ja van fer el 4de8, faran d’amfitrions de la nova diada del Tèxtil. Els Minyons de Terrassa hi podrien fer els seus primers castells de 8, diumenge passat van fer el 2de7. Els saballuts ja tenen el 4de8 i esperen poder repetir-lo per segon cap de setmana consecutiu. També hi seran els Castellers de Sant Cugat que volen fer un pas més i podrien estrenar el 2de7 o el 4de8.

La tercera cita de 8 serà a Sants amb la diada del Triacord que aquest cop acullen els borinots. Els Castellers de Sants volen tornar a plantar el 4de8, tal com van fer diumenge passat a Sabadell. Estaran acompanyats dels d’Esplugues i del Poble Sec.

Aquest cap de setmana també es posaran la camisa la Jove de Tarragona i les dues colles de Valls. Els tarragonins actuen dissabte al matí a Constantí en la primera sortida de l’any i diumenge al Pla de Santa Maria coincidiran les dues colles vallenques amb l’estrena dels primers castells de la Colla Joves, que arribaran una setmana més tard que els de la Vella.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Diada Castellera a Constantí
Hora: 11h. Lloc: Parc de l’Almatella

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona

Trobada de Muixerangues de la Magdalena a Castelló

 • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

Diada del local dels Castellers de Cerdanyola
Hora: 18h. Lloc: Carrer del Remei

 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers de Gavà
 • Xerrics d’Olot

Festival Folklòric a Valdelacalzada (Badajoz)
Hora: Tarda. Lloc: pels carrers del poble

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca

DIUMENGE

Diada de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès
Hora: 12h. Lloc: Carrer General Prim, 11

 • Castellers de Vilafranca
 • Matossers de Molins de Rei
 • Xiquets del Serrallo

Diada del Tèxtil a Sabadell
Hora: 12h. Lloc: Davant del Gremi de Fabricants

 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Sant Cugat
 • Minyons de Terrassa

Diada del Triacord a Barcelona
Hora: 12h. Lloc: Jardins de Can Mantega

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Sants
 • Castellers del Poble Sec

Diada d’inici de temporada a Badalona
Hora: 12h. Lloc: Plaça del Pou de Greix

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Terrassa
 • Margeners de Guissona

Diada de l’Escorxador a Esparreguera
Hora: 12h. Lloc: Carrer Llobregat

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Berga

IV Aniversari dels Encantats de Begues
Hora: 12h. Lloc: Passeig de l’Església

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Colla Jove de l’Hospitalet
 • Encantats de Begues

Centenari de la fàbrica tèxtil al Pla de Santa Maria
Hora: 12.30h. Lloc: Davant Local de Joves del Pla

 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto portada: tde8f dels Castellers de Vilafranca (Foto: Arxiu Castellers de Vilafranca)

Foto 1: 4 de 8 dels Castellers de Sabadell