Els darrers en fer l’aleta

Una dotzena de colles encara no s’han estrenat enguany. Són les més tardanes i ho faran en els propers dies. La majoria són colles de 6 i de 7, tot i que n’hi dues que sobresurten: els Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. També hi ha tres colles que ja han actuat però sense sumar les primeres aletes de 6: Bous, Xiqüelos i Alcover.

Aquest cap de setmana diverses colles sortiran per primer cop a plaça en aquest 2017. Per Sant Jordi ho hauran fet gairebé la totalitat de les 86 colles dels Països Catalans que van fer castells durant el 2016. Entre les colles més tardanes hi ha els Xiquets de Tarragona, que s’estrenen dissabte a la tarda a la plaça del Rei, i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau que ho farà diumenge a la plaça del Pallol de Tarragona. Les dues colles fan bo allò que “al sud la temporada comença més tard”.

Tampoc han debutat i ho faran aquest cap de setmana els Brivalls, els de les Gavarres i els de Montcada. Més endavant serà el torn dels de Rubí, Sant Coloma, Tortosa, Laietans, Manyacs, Nois, Gelida i Torraires. També els queda per estrenar-se a algunes colles que ja han actuat però sense fer l’aleta a cap castell. És el cas dels Bous de la Bisbal, que van desmuntar castells de 6 el dia 5 de març  a Vilafranca, o els Xiqüelos, que van desfer-los dissabte a Castelló, o els Xiquets d’Alcover a Bellvís. Els Angelets del Vallespir van actuar dissabte a Perpinyà amb construccions de 5.

Calendari de debuts pendents:

Angelets del Vallespir 22 d’abril Perpinyà
Brivalls de Cornudella 9 d’abril Tarragona
Castellers de les Gavarres 9 d’abril Molins de Rei
Castellers de Montcada i Reixac 9 d’abril Montcada i Reixac
Castellers de Rubí 23 d’abril Rubí
Castellers de Santa Coloma 3 de setembre (*) Santa Coloma de Gramenet
Castellers de Tortosa 30 d’abril Tortosa
Colla Cast.de la Bisbal del Penedès 23 d’abril Torredembarra
Colla Castellera de St.Pere i St.Pau 9 d’abril Tarragona
Laietans de Gramenet 23 d’abril Santa Coloma de Gramenet
Manyacs de Parets 23 d’abril Mollet del Vallès
Nois de la Torre 23 d’abril Torredembarra
Torraires de Montblanc 13 de maig Tarrega
Vailets de Gelida 23 d’abril El Prat de Llobregat
Xiqüelos i Xiqüeles del Delta 30 d’abril Perafort
Xiquets d’Alcover 23 d’abril Alcover
Xiquets de Tarragona 8 d’abril Tarragona

(*) no hi ha data coneguda més propera

JORDINA ARMILLA

Foto: Assaig al local dels Xiquets de Tarragona. Foto: Eloisa Ruiz.

Notícies relacionades:

Feina feta no té destorb

Les colles tenen pressa

Les cites imprescindibles del 2017