Els Xics preparen la seva millor versió

Els Xics de Granollers ja han fet el 4de8 aquest any. Ha arribat un cinc setmanes bans que l’any passat i tot indica que enguany tindran una bona collita. La temporada passada van coronar per primer cop el 7de8 i van completar per tercer any consecutiu el 2de8 amb folre, però en canvi no van poder amb el 3de8. Els de la Porxada no han tocat sostre i seguiran mirant amunt després de celebrar l’any passat el 25è aniversari.

Diumenge passat, a Vic, el Xics van fer el carro gros més matiner de la colla l’anterior marca era en un 19 d’abril, el 2015 davant la Sagrada Família. Els Xics és una colla avesada a portar reptes fora de casa de bon principi: el 2014 van sorprendre en portar el 3de8 a Vilafranca al voltant de Sant Jordi. Enguany l’estrena matinera ha vingut en forma de 4de8 i molt abans del 15 de maig de l’any passat. Habituals a la diada del Mercat del Ram de Vic,en aquesta plaça, els de la camisa bordeus havien descarregat el 4de8 els anys 2012 i 2015, però el mes d’octubre.

El flamant cap de colla dels Xics, Xavi Usarralde, apunta que l’estrena marinera dels castells de 8 és conseqüència que han intensificat el ritme i el número de proves a l’assaig. Els de Granollers estan donant continuïtat a les dinàmiques que van introduir les dues anteriors tècniques i els està oferint molt bons resultats. L’any passat van poder completar la torre de 8 amb folre per tercer any consecutiu el tres anys amb un de descarregat i un més de coronat, menre que el seu primer 7de8 carregat va ser el premi a l’aposta horitzontal que la colla va iniciar amb el 5de8: el 2014 van fer un intent fallit i dos intents més desmuntats d’una catedral que encara no han pogut sumar al seu historial.

Els Xics van tenir l’any passat el 2de8 amb folre com a millor castell, tot i coronar el 7de8 un castell que per a les colles de 8 és inabastable. Els de Granollers són l’única colla que té el 7de8 i no el 5de8. Els mateixos Xics –junt amb els Marrecs i Sant Cugat– són les úniques colles que han fet el 7de8 i que no són de 9. L’efectivitat dels Xics durant el 2016 va ser admirable amb tres castells “tan sols coronats” i amb un sol intent fallit del centenar que hi van assolir.

Xics 2016 d c if id
2de8f 1 1 1
7de8 1
3de8 1
4de8 8 1 1
2de7 9
5de7 17
7de7 7
4de7a 6
3de7 12
4de7 18 2
Pde5 20
98 d 3 c 1 if 4 id

Enguany, els Xics preveuen una temporada plena d’oportunitats. La de diumenge va ser la quarta de la trentena d’actuacions que tenen previstes. El següent pas serà el 3de8, però encara no li han posat data. L’any passat no van poder amb aquest castell: van fer un intent desmuntat al setembre a Valldoreix, just al mateix lloc i un any després del darrer completat per la colla. Recuperar el 3de8 serà un dels reptes necessaris per guanyar estabilitat i aspirar a quotes majors. En ment tenen castells més grans, però el pas pel 3 apareix com a indispensable. El principal objectiu de la colla és assolir la millor versió dels Xics de Granollers dels últims 25 anys i millorar-la a tots nivells. Xavi Usarralde ho vincula en omplir l’Aplegador (el seu local) de gom a gom cada dimarts i divendres.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: Peu del 4de8 dels Xics, diumenge passat a Vic

Foto 2: 4de8 dels Xics, diumenge passat a Vic

Articles relacionats:

4 colles de 8: creuant el Rubicó

El 7de8 com a bona opció

“És més difícil mantener el nivell que no pas arribar-hi”

Xiquets de Reus i Xics pugen al 8

Els Xics apunten objectius alts