Cap de setmana de Corpus amb cinc diades de 9

Reus, Vilafranca, Cornellà i les places barcelonines de les Corts i de Sant Jaume esperen veure castells de 9 aquest cap de setmana. La temperatura està pels núvols i les ganes de sumar també. Els Xiquets de Reus i els Castellers de Sants volen pujar als nous pisos en les respectives diades. Els Minyons, Capgrossos i Castellers de Barcelona volen reeditar el 3de9f i si poden sumar quelcom més. A Vilafranca no aturen la maquina verda i volen convertir un selecte tast de vins en una diada de 9. La calor no afluixa i les colles tampoc.

El dissabte a la tarda s’obrirà el cap de setmana fort a Reus. La diada de colles convidades en honor a Sant Pere podria propiciar el primer castell de 9 dels Xiquets de Reus. Tot depèn, com sempre, del darrer assaig però hi tenen ganes. Estan assegurats el 2de8 amb folre i el pilar de mèrit final –que si tot va bé serà folrat–. Els Castellers de la Vila de Gràcia hi volen dur els seus millors castells d’aquest any: el 2de8f i el 7de8. Els Casteller de Sant Cugat, que diumenge actuen a Vilanova, podrien dur la clàssica de 8 i el pilar de 6 a Reus; l’endemà poden anar a més. Els Castellers de Vilafranca actuen a prop del seu local en un tast de vins i no desaprofitaran l’oportunitat per exhibir musculatura. Podrien plantar el 3de9f en un nou emplaçament casteller de la vila: l’església de Sant Francesc del carrer Sant Pere. A Tarragona, a les festes del barri, els de Sant Pere i Sant Pau no descarten tornar-hi amb el 3de8. Al seu costat tindran els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Vila-seca. També dissabte, fora del circuit habitual, hi haurà presència castellera al País Valencià amb els Castellers de l’Alt Maresme, que actuaran amb muixerangues de la zona a Pego (La Marina Alta, Alacant).

Diumenge hi ha previstes tres diades de 9 més. A Cornellà tindrà lloc la diada de Corpus, actuació que havia marcat any enrere l’inici dels castells de 9. Els Minyons de Terrassa en són fixes i volen estrenar el 4de9 amb folre i sumar la tripleta màgica. Els Capgrossos de Mataró volen repetir el 3de9 amb folre. Faran d’amfitrions els Castellers de Cornellà que enguany ja dominen la gamma mitja de 7. A la plaça de Sant Jaume de la capital catalana s’esperen també grans castells: els Castellers de Barcelona celebren l’aniversari amb l’empenta d’haver descarregat el 3de9f a Valls i volen tornar a fer-lo a casa, també aniran a pel 5de8. Els Xiquets de Tarragona hi volen estrenar el 4de8 amb l’agulla i signar una diada completa de la gamma alta de 9 –a Barcelona capital no han passat mai del 2de8f–. Els Castellers de Sabadell volen completar el 2de8 amb folre i seguir sumant amb el 7de8. A les Corts, els Castellers de Sants volen estrenar el 3de9 amb folre (que faran amb la soca a l’antiga). Els Nens del Vendrell tenen ganes d’agafar confiança amb la torre de 8 amb folre i aniran de tripleta de 8 i pilar de 6. Els Marrecs també apunten a fer una nova tripleta de 8 lluny de casa. A Vilanova, els Castellers de Sant Cugat poden anar també de tripleta de 8, tot i que han fet bones proves de 5de8. Descarregar el pilar de 6 també pot ser l’objectiu. Els Bordegassos voldran revalidar l’èxit del 4de8 i de la torre de 7 en un mateix dia i potser estrenar el 9de7. També hi seran els Castellers d’Esplugues que enguany ja han fet el 2de7. A La Bisbal, els Xicots hi volen portar la primera torre de 8 amb folre de l’any i fer tripleta de 8. Tindran al seus costat els Bous locals que volen fer per primer cop el 4de7, i els Nois de la Torre que ja han fer tant el 3de7 com el 4de7. Abans del migdia, a les 11, hi haurà castells a la Garriga: els Xics de Granollers hi volen dur el 4de8, els Sagals d’Osona guarden alguna opció de 3de8 i els Castellers de la Sagrada Família han anunciat gamma alta de 7.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Actuació comercial a Caldes de Montbui
12.30h. Carrer Priorat, 17

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

Vigília 48è Aniversari dels Castellers de Barcelona
18h. Plaça del Rei

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Santpedor
 • Castellers del Prat de Llobregat

Festa Major de Sant Pere a Reus
18h. Plaça del Mercadal

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Sant Cugat
 • Xiquets de Reus

Festa Major de Vinyols i els Arcs
Hora: 19h. El Replà

 • Minyons de l’Arboç
 • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta
 • Xiquets de Cambrils

Festa del Barri de la Plaça de La Bisbal del Penedès
19h. Plaça Major

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Diada de l’Obra Cultural Balear a Palma
18.30h. Ses Voltes

 • Al·lots de Llevant
 • Castellers de Mallorca

Festes del barri de Sant Pere i Sant Pau
18h. Plaça de la Sardana

 • Castellers d’Altafulla
 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 • Xiquets de Vila-seca

Trobada de Muixerangues a Pego
19h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Muixeranga de Pego
 • Muixeranga de Cocentaina
 • Ball dels Locos de l’Olleria
 • Colla de Cultura Popular de l’Alacantí

Festa El Trebol a Sant Vicenç dels Horts
20h. Plaça Narcís Lunes

 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Vailets de Gelida

Nit dels Xarel·los a Vilafranca del Penedès
20h. Carrer Sant Pere, Església de Sant Francesc

 • Castellers de Vilafranca

Diada de Sant Joan a Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)
18h. Plaça Llobregat

 • Castellers de les Roquetes
 • Castellers de Montcada i Reixac
 • Colla Jove de Castellers de Sitges

Festa Major de Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú
18.30h. Monument Francesc Macià

 • Bordegassos de Vilanova

DIUMENGE

Diada de Corpus a La Garriga
11h. Plaça Can Dachs

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Sagals d’Osona
 • Xics de Granollers

Festa Major de Corpus a Cornellà de Llobregat
12h. Plaça de l’Església

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de Cornellà
 • Minyons de Terrassa

48è Aniversari dels Castellers de Barcelona
12h. Plaça de Sant Jaume

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Sabadell
 • Xiquets de Tarragona

Diada a Les Corts (Barcelona)
12h. Plaça de Comes

 • Castellers de Sants
 • Marrecs de Salt
 • Nens del Vendrell

Diada “La Grallada” a Vilanova i la Geltrú
12h. Plaça de les Cols

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Sant Cugat

II Diada d’Apadrinament de la Colla Castellera La Bisbal del Penedès
12h. Plaça Major

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès
 • Nois de la Torre
 • Xicots de Vilafranca

Diada de la Cultura Catalana a Portbou
12h.

 • Encantats de Begues
 • Vailets de l’Empordà
 • Xerrics d’Olot

Festa de Corpus a Mont-ras
12h. Plaça de l’Església

 • Esperxats de l’Estany
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro

Festes de Sant Joan al barri Can Sant Joan de Montcada i Reixac
12h. Plaça del Bosc de Can Sant Joan

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Montcada i Reixac
 • Castellers de Santa Coloma

Diada de la camisa grana a Montblanc
12.30h. Plaça Major

 • Castellers de Castelldefels
 • Torraires de Montblanc
 • Xiquets del Serrallo

Foto 1: Els Castellers de Barcelona carreguen el 3de9f al seu 47è aniversari, l’any passat

Foto 2: Assaig dels Xiquets de Reus el passat dimecres

Articles relacionats:

Quan el 4 costa més que el 3

A Berga ho peten abans de la Patum

Els Marrecs estan de moda

Noves pàgines d’or al fet casteller