Pluja repartida de castells de 9

El temps tapat i amb pluges disperses no han aigualit un cap de setmana casteller profitós, que ha presentat novetats destacades. La Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró han estrenat el 3de9 amb folre i els Minyons de Terrassa han obert Santpedor com a plaça de 9. A més, els Castellers de Vilafranca van signar la tripleta vilafranquina ahir a Sant Quintí i la Colla Vella ha fet la tripleta màgica avui a la Selva, on ha tret el primer pilar de 6 de l’any. De la jornada també sobresurt el primer pilar de 7 amb folre dels Xiquets de Tarragona, el primer 2de8f dels Castellers de la Vila de Gràcia i el pilar de 6 completat per la Joves de Valls.

Els Castellers de Vilafranca van fer una nova tripleta, ahir a Sant Quintí, amb el 4de8 amb l’agulla d’estrena i el pilar de 7 amb folre per arrodonir una bona tarda. A diferència de l’any passat, però, no van poder portar a Sant Quintí la torre de 9 amb folre i manilles, que reserven per a la setmana vinent a Valls. El 4 amb l’agulla és el primer que es descarrega enguany (la Jove de Tarragona l’ha coronat dos cops), ja que a les Fires els verds van optar pel 3de8a. A l’actuació de Sant Quintí, els de Berga van fer castells de 7.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona va estrenar el 3de9 amb folre a la diada del seu local –el mes matiner que completen mai– i que, al mateix temps, suposa una garantia de cara a portar per primer cop un castell de 9 a una plaça valenciana. Dissabte seran a la Trobada de Muixerangues d’Algemesí on esperen veure per primer cop 9 altures. Els liles van firmar el seu cinquè 5de8 –domini absolut– i els Bordegassos van estrenar la torre de 7. Els Castellers de Terrassa van fer gamma mitjana de  7 i els Nois de la Torre van signar una meritoria actuació de 7. Encara de dissabte, cal assenyalar el pilar de 6 descarregat per la Joves de Valls a Vila-seca, que han tornat a completar aquest matí a Tarragona. Ahir els de Vila-seva van estrenar el 4de7. A París, ahir al migdia durant la segona diada castellera internacional, la colla de Londres va fer per primer cop el 4de6 amb l’agulla i va estrenar també el 3de6. Els d’Andorra i de París van fer castells de 6 i els de Copenhaguen van provar un castell de 6 per primer cop –van desmuntat tres cops el 3de6–.

Aquest matí, els Minyons de Terrassa han portat el 3de9 amb folre a Santpedor i han convertit aquesta població en plaça de 9 –és la 75a població que veu aquest castell–. El 3de9f també ha suposat l’aleta 3.000 d’entre tots els grans castells coronats a l’Era moderna. Els de Terrassa també hi han dut el 5de8 i van forts de cara la seva Festa Major que s’escau d’aquí un mes. Els Xicots han fet novament la clàssica de 8 i els de Santpedor no han estat inspirats i han desmuntat els intents de castells de 7.

A Mataró, els Capgrossos han celebrat l’aniversari estrenant el 3de9 amb folre, mentre que els de Castellers de Sants i els Marrecs de Salt han signat la tripleta de 8 – és la tercera torre 8 folrada d’uns gironins en pena forma–. Al Vendrell, els de Gràcia han estrenat el 2de8 amb folre, que han realitzat amb el peu a l’antiga, tal com van idear l’any passat els Castellers de Sants. Per la seva part, els Nens del Vendrell han deixat la torre folrada tan sols coronada. Un mal pas dels vendrellencs, que repeteixen el resultat de l’aniversari de l’any passat. Els Xiquets de Reus hi han dut els dos bàsics de 8 en una diumenge de castells de migdia i tarda. Finalment, a la matinal la Joves de Valls ha portat a Tarragona la clàssica de 8 i l’espadat, mentre que els amfitrions de Sant Pere i Sant Pau han tornat a fer el pilar de 6 (que dominen abastament) i han estrenat el 7de7. Els pilars s’han fet al local dels de la camisa verda, a causa de la pluja. La resta de novetats del cap de setmana han estat el 3de7 amb l’agulla dels d’Esparreguera a Terrassa i el 4de6 amb l’agulla dels de Montcada i Reixac a casa seva.

A la Selva, la Colla Vella ha tornat a exhibir el seu bon estat de forma i ha signat la seva segona tripleta màgica de l’any. Amb comitat i confiança, els rosats han fet gala  de les seves capacitats i han tret els castells de 9 amb la vista posada en un Sant Joan en el que res no està descartat. A la mateixa diada, els Xiquets de tarragona també han demostrat que la seva versió del 2017 mereix ser atesa amb tots els honors, ja que han repetit el 5de8, han estrenat el 2de8 amb folre i han clat el pilar de 7 amb folre. Els Xiquets de Reus han fet la clàssica de 8.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Actuació a Sant Quintí de Mediona

 • Castellers de Berga: 3de7, 4de7, 3de7a
 • Castellers de Vilafranca: 4de8a, 4de9f, 3de9f, Pde7f

Diada del local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

 • Bordegassos de Vilanova: 2de7, 5de7, 4de7
 • Castellers de Terrassa: 3de7, 5de7, 4de7
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 3de9f, 4de8, Pde6
 • Nois de la Torre: 3de7, 4de7, 4de6a

IV Aniversari del bateig dels Xiquets de Vila-seca

 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 4de7a, Pde6
 • Minyons de l’Arboç: 3de6, 4de6, 3de6a
 • Xiquets de Vila-seca: 3de7, 4de7, 4de6a

Diada de la Fira Multisectorial a Cambrils

 • Brivalls de Cornudella: 3de6, (id)2de6, 3de6a, 2de6
 • Xiquets de Cambrils: 2de6, 5de6, 4de6

Festes de Primavera del barri de l’Havana a Mataró

 • Capgrossos de Mataró: 3de7, 4de7, 4de7a

II Diada Castellera Internacional a París

 • Castellers d’Andorra: 2de6, 3de6a, 3de6
 • Castellers de París: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Castellers de Copenhagen: (id)3de6, (id)3de6, (id)3de6
 • Castellers of London: 4de6, 3de6, (id)4de6a, 4de6a

DIUMENGE

III Aniversari del bateig dels Castellers de Santpedor

 • Castellers de Santpedor: 2(id)3de7, (id)4de7, 7de6, 3de6s
 • Minyons de Terrassa: 5de8, 3de9f, 4de8, Pde6
 • Xicots de Vilafranca: 2de7, 4de8, 3de8

XXI Aniversari dels Capgrossos de Mataró

 • Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de9f, 2de8f,
 • Castellers de Sants: 3de8, 2de8f, 4de8
 • Marrecs de Salt: 3de8, 2de8f, 4de8

91è Aniversari dels Nens del Vendrell

 • Castellers de la Vila de Gràcia: 3de8, 2de8f, 4de8
 • Nens del Vendrell: 3de8, 2de8f(c), 4de8
 • Xiquets de Reus: 4de8, 3de8, 5de7

Diada del local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 7de7, 5de7, Pde6
 • Colla Castellers de Figueres: 5de7, 3de7a, 4de7
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 2de7, 4de8, Pde6

Festa Major del barri de Ca N’Aurell a Terrassa

 • Castellers d’Esparreguera: 3de7, 3de7a, 4de7
 • Castellers de Lleida: 5de6, 4de7, (id)3de7, 3de7
 • Castellers de Terrassa: (id)7de7, 7de7, 5de7, 4de7a

III Aplec casteller a Sant Adrià de Besòs

 • Castellers de Gavà: 4de6, 3de6, 2de6(c)
 • Castellers de Sant Adrià:
 • Colla Jove de l’Hospitalet: 3de6, 3de6a

Festa Major de Montcada i Reixac

 • Castellers de Mollet: 3de6, 2de6, 4de6
 • Castellers de Montcada i Reixac: 3de6a, (id)2de6, 4de6a, 4de6
 • Castellers de Sabadell: 3de8, 2de7, 4de8

Festa Major del barri de Trinitat Vella a Barcelona

 • Castellers de Tortosa: 3de6, (id)3de6a, (id)3de6a
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 4de7, 3de7, 5de6

35a Festa de la Cirera del Papiol

 • Castellers de l’Alt Maresme: 2(id)3de7, 3de6a, 2de6
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7, 2de6, 3de6a

Festa Major de Puig-Reig

 • Castellers de Berga: 5de6, 2de6, 4de6
 • Salats de Súria: 3de6, 4de6, 3de6a

Aplec de Bruguers a Gavà

 • Castellers de Castelldefels: 4de6a
 • Encantats de Begues: 3de6a

Fira a s’Horta a Felanitx

 • Al·lots de Llevant

Aplec de Gegants a Les Borges Blanques (diumenge a les 17h)

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Festa Major de la Selva del Camp (diumenge a les 18h)

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 4de9f, 5de8, pde6
 • Xiquets de Reus: 4de8, 3de8, 2de7, pde6
 • Xiquets de Tarragona: 2de8f, 5de8, 4de8, pde7f

Foto 1: 3de9 amb folre de la Jove deTarragona, ahir a Tarragona

Foto 2: 3de9 amb folre dels Capgrossos de Mataró, avui a Mataró

Foto 3: 4de9 amb folre dels Castellers de Vilafraca, ahir a Sant Quintí

Foto 4: 3de9f de la Colla Vella, avui a la Selva

Foto 5: Pilar de 7 amb folre dels Xiquets de Tarragona, avui a la Selva

Foto 6: Pilar de 6 de la Colla Joves ahir a Vila-seca

Articles relacionats:

Esclat de 9 per iniciar el juny

Programes paral·lels, velocitats diferents

La Selva més castellera

Doblant el cap de setmana

La Vella i Vilafranca marquen el ritme

El peu a l’antiga: any 0