Sant Joan reparteix èxits a Tarragona

La diada de Sant Joan de Tarragona ha repartit èxits entre totes les colles i ha viscut importants fites, com el primer 9de8 de l’any, de la mà de la Jove de Tarragona, la gamma alta de 8 ben tractada pels Xiquets de Tarragona i la meritòria clàssica de 8 d’una imparable Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Els del Serrallo han complert el seu programa de mínims, en una diada que ha durat poc més d’una hora i mitja.

Les colles de Tarragona porten la directa i avui ho han exhibit en la bona diada de Sant Joan. La Jove ha fet tres estrenes d’una sola tacada: el 4de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 7 amb folre. Totes tres construccions han arribat després d’haver amb el 3de9f i han dibuixat la millor diada feta mai per una colla al Sant Joan tarragoní. La Jove s’ha mostrat sòlida, forta i ambiciosa i confirma que la temporada els pot deparar èxits notables si aconsegueixen mantenir aquest camí.

La versió del 2017 dels Xiquets de Tarragona funciona i encomana confiança. Avui han preferit deixar el primer assalt els castells de 9 per a més endavant –a diferència dels darrers anys– i optar per la gamma alta de 8 (2de8f, 4de8a, 5de8, que ja havien fet enguany, però no en una mateixa actuació). Un encert, que evidencia que el treball de pas a pas i de recuperació de la confiança està donant fruits. El pilar de 7 amb folre de cloenda ha estat la cirereta a una carta de presentació notable.

Els qui també se surten –i de quina manera!– enguany són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Van començar ben d’hora exhibint el pilar de 6 –que passegen arreu–, fa dues setmanes van clavar el 3de8 i avui han firmat la clàssica –pilar inclòs, of course!–. Els verds tarragonins són una de les colles que millor il·lustren l’expansió que estan vivint els castells. I és gràcies a diades com les d’avui.

Per últim, els Xiquets del Serrallo han hagut de conformar-se amb la gamma bàsica de 7. No han pogut fer cap castell de 7 amb l’agulla i el 5de6 de la tercera ronda fa preveure que el 5de7 pot arribar el mes de juliol.

Avui –a banda de Valls i Tarragona– també hi ha hagut castells a Torredembarra, on els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla han mostrat bons resultats, amb dos castells de 7 per colla –incloent-hi el 3de7a dels de la camisa blau cel–, mentre que els Xiquets de Vila-seca han fet el 3de7.

SANTI TERRAZA

Diada de Sant Joan a Tarragona

  • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 3de8, 4de8, pde6
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 9de8, pde7f
  • Xiquets de Tarragona: 2de8f, 4de8a, 5de8, pde7f
  • Xiquets del Serrallo: 3de7, 4de7, 5de6

Diada de Sant Joan a Torredembarra

  • Castellers d’Altafulla: 4de7, (id)3de7, 3de7, 5de6
  • Nois de la Torre: 3de7a, (id)4de7, 4de7, 5de6
  • Xiquets de Vila-seca: 3de6, 3de7, 4de6a

Foto 1: 9de8 de la Jove de Tarragona

Foto 2: 4de8a dels Xiquets de Tarragona

Foto 3: 4de8 de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau (Fotot: Mònica Alabart)

Articles relacionats:

La història no es repeteix