El Vendrell es folra a mitges

Els Nens del Vendrell s’han quedat a mitges a la diada castellera de la seva Festa Major, celebrada aquest migdia a hores intempestives per fer castells. Han completat el 5de8, la torre de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre, però han deixat en desmuntat en dues ocasions el 4de9 amb folre.

Santa Anna no ha donat als Nens del Vendrell tota la sort merescuda, com ja els va passar l’any passat. La colla ha inundat la plaça Vella de camises vermelles (la comparació entre quantes n’hi havia un 26 de juliol fa deu anys i quantes n’hi havia avui fóra un interessant exercici per analitzar la progressió de la colla i, per extensió, dels castells en aquests anys) i amb un peu de notables dimensions ha atacat el 4de9 amb folre. Les proves de les darreres setmanes avalaven l’elevada aposta, tot i tractar-se del castell que els Nens han fet menys cops (un de sol, per la Fira de Santa Teresa de l’any passat). Inicialment, tenien pensat abordar el 4de8 amb l’agulla, però la necessitat de moure peces en aquesta construcció i les bones mides que oferia el 4de9f els va fer decidir pel canvi.

El 4de9f ha anat en segona ronda després d’haver sortit de 5de8, el primer de l’any i que ha pujat aplomat, El 4 s’ha erigit ferm, però quan s’estaven col·locant dosos s’ha procedit desmuntar-lo, tot i conservar bones mides. Hi han tornat al cap d’una estona i l’aixecador s’ha arribat a col·locar, però l’enxaneta ha preferit tirar enrere quan era a sisens entre la desesperació de la plaça.

Els dos intents desmuntats han fet decidir la colla per la torre de 8 amb folre i pel pilar de 7 amb folre, el desè que descarreguen en la seva història (més quatre carregats). La torre i el pilar han fet honor a la història vendrellenca i s’han vist en color vermell a la diada de Festa Major. Els Nens han sortit de plaça amb tres construccions de categoria, però sense la seva principal aposta.

Al marge del gran nombre de camises, de la gamma alta de 8 exhibida amb bones formes i del 4de9f desmuntat, la diada s’ha caracteritzat per les hores intempestives en què s’ha realitzat. El primer castell s’ha alçat passades les 2 de la tarda i els cinc pilars de comiat s’han alçat a dos quarts de 4. Quan l’actuació ha començat la plaça Vella presentava una bona entrada; quan ha acabat el que més hi havia eren castellers.

SANTI TERRAZA

Foto 1: 5de8 descarregat avui

Foto 2: Torre de 8 amb folre (Foto: Víctor Merencio)

Foto 3: Pilar de 7 amb folre

Foto 4: Intent desmuntat de 4de9 amb folre

Articles relacionats: