10 pilars contra la por

La Plaça de la Vila de Gràcia ha mostrat aquest dilluns l’esperit de tot el món casteller com a reacció als atemptats de Barcelona i Cambrils. Tretze colles van fer cas a la crida dels Castellers de la Vila de Gràcia i van ser presents a la diada que els graciencs van voler celebrar després de la suspensió dels actes de la Festa Major durant el cap de setemana. Després de l’actuació de la colla amfitriona –que va alçar el 4de8 i castells de 7– es van arribar a alçar 10 pilars d’homenatge, mostrant el lema que s’ha convertit en símbol de la racció ciutadana: “No tenim por”.

Gairebé a la mateixa hora, a Vilafranca les tres colles locals alçaven pilars també al funeral celebrat a Santa Maria per Pau Pérez, el jove vilafranquí assassinat per un dels terroristes mentre fugia, per robar-li el cotxe. Justament la coincidència del funeral amb l’hora prevista per la celebració de l’acte del sorteig de l’actuació de Sant Fèlix, va fer que es desconvoqués el sorteig.

D’alguna manera, el viscut aquest dilluns a Gràcia i la presència castellera a Vilafranca serveixen per recuperar la normalitat al món casteller després del cop dur de dijous passat, que va afectar tota la societat catalana.

Foto 1: Els pilars aixecats a Gràcia (Foto: Twitter de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Foto 2: Els pilars a Santa Maria, a càrrec de les tres colles de Vilafranca. (Foto: Twitter dels Castellers de Vilafranca)

Notícies relacionades:

Tarragona suspèn Sant Magí

Gràcia convida a pilars contra la por