El pont que uneix Cal Figarot amb La Bisbal

Cap de setmana llarg on els castells no paren a la zona sud i on hi ha jornades destacades repartides entre dissabte i dimarts. Els Castellers de Vilafranca volen fer la torre emmanillada dissabte davant del seu local i dimarts a La Bisbal comptaran amb el cartell tradicional amb intencions extraordinàries. Un pont que uneix dues diades que en el seu dia va ser paral·leles i ara són complementàries. L’agenda també apunta cap a Vallmoll, la Canonja i Tarragona.

Començant pel cap de setmana, dissabte a la tarda, tindrà lloc a Vilafranca la diada del Figarot. Els verds volen tornar a fer gamma extra en aquesta cita i han pensat amb el seu valor més segur: la torre de 9 amb folre i manilles, que ja han completat cinc vegades enguany. L’any passat es van conformar amb fer el doblet de 9 bàsic. El que sí tornaran a fer és un peu de 4de10 amb folre i manilles que l’any passat van pujar fins a sisens –un dels objectius de cara Sant Fèlix–. Els acompanyaran, la Joves de Valls, que arriba reforçada i amb opcions de revalidar el castell de 9 que va fer-hi l’any passat. El cartell d’aquesta ocasió és de tres colles i els Castellers de la Vila de Gràcia retornen de vacances amb un programa previst de tripleta de 8 –l’any passat van signar la clàssica de 8 després d’un intent fallit de 3de9f–. Dissabte la Colla Vella visita Vallmoll on l’any passat va portar gamma alta de 8 i l’any 2012 excepcionalment el 3de9 amb folre. Hores abans hauran actuat a Valls amb els Xicots de Vilafranca en una actuació de tràmit.

El diumenge destaca la diada de la Canonja amb la Jove de Tarragona on l’any passat va plantar el 3de9f i convertir aquest nou municipi en plaça de 9. A Malgrat hi seran els Xicots de Vilafranca amb ganes de fer castells de 8 en un pont en que actuen fins a tres vegades.

Dimarts serà el dia fort d’aquest pont de la Mare de Déu d’agost. La Bisbal reunirà el cartell tradicional i espera veure una de les seves millors diades. Els verds volen superar l’actuació de l’any passat, que va incloure el 3de9 amb folre i l’agulla i el primer 3de8 aixecat per sota descarregat a la plaça bisbalenca. La Vella vol completar-hi per primer cop el 5de9 amb folre –l’any passat el van coronar i van completar el 4de9 amb folre i pilar que enguany encara no han estrenat–. La Joves de Valls vol estrenar el 2de9 amb folre i manilles que encara no ha fet mai allà, de fet tan sols tenen de gamma extra a la Bisbal el 4de9 sense folre carregat del 2000 –el millor castell coronat allà–. L’any passat, els vermells, van fer la tripleta màgica. També actuaran al principi de la diada els Bous de la Bisbal –l’any passat es van estrenar amb el 3de7 i aquest any volen fer el 4de7–. Hores més tard, al capvespre de Tarragona, la Jove celebra la diada del Cos del Bou on hi sol fer gamma alta de 8 –tot i que el 2014 hi van fer el 3de9f–. També hi seran els Xiquets de Reus que l’any passat hi van fer la tripleta de 8 i el pilar de 6. Els Xicots de Vilafranca actuen a Castelldefels amb ganes de tripleta de 8 i opcions d’estrenar el pilar de 6; el mateix que podrien portar els Xiquets de Tarragona a Ferran –amb el 2de8 amb folre o un altre gamma alta de 8–.

Agenda dels propers dies:

DISSABTE

Festes d’Agost a Banyoles
11h. Plaça Major

 • Castellers de les Gavarres
 • Esperxats de l’Estany

Festiuet a Valls
12h. Carrer Blanquers

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Xicots de Vilafranca

Festa Major de La Figuera
12h. Plaça de la Vila

 • Brivalls de Cornudella
 • Xiquets del Serrallo

Vigília Festa Major d’Estiu de Castelldefels
17:30h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de les Roquetes
 • Vailets de Gelida

XXXII Aniversari de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès
18h. Carrer del General Prim, 11

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Vilafranca
 • Colla Joves Xiquets de Valls

Festa Major de Vallmoll
19h. Plaça Major

 • Castellers d’Altafulla
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Xiquets de Vila-seca

Festa Major de Sant Llorenç des Cardassar
19:30h. Plaça de l’Esglèsia

 • Al·lots de Llevant

Fira de l’Avellana a Riudoms
20h. Pati Escola Beat Bonaventura

 • Xiquets de Reus

Festa Major de Santa Susanna
20.30h. Plaça de Catalunya

 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Laietans de Gramenet

DIUMENGE

III Diada de la Colla Castellera La Bisbal del Penedès
12h. Carrer Doctor Robert

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès
 • Xiquets de Cambrils
 • Xiquets de Vila-seca

Festicatal’Angles a Les Angles
17.30h. Place de la Mairie

 • Castellers de Castellar del Vallès

Festa Major de La Canonja
18h. Carrer del Raval

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Xiquets del Serrallo

Festa Major de Siurana (Cornudella de Montsant)
18h. Carrer Major de Siurana

 • Brivalls de Cornudella

Festes de San Tiburzio de Leitza (Navarra)
18h

 • Moixiganguers d’Igualada

Festa Major de Sant Roc a Malgrat de Mar
18.30h. Plaça de l’Àncora

 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Xicots de Vilafranca

Festa Major de Roses
19h. Plaça de Catalunya

 • Colla Castellera de Figueres
 • Vailets de l’Empordà

DIMARTS

Festa Major de la Bisbal del Penedès
12h. Carrer Doctor Robert

 • Castellers de Vilafranca
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Trobada Cultura Popular a Gràcia
18h. Carrer Gran de Gràcia

 •  Castellers de la Vila de Gràcia

Festa Major de Castelldefels
18:30h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Castelldefels
 • Vailets de l’Empordà
 • Xicots de Vilafranca

Festa Major de Ferran (Tarragona)
19h. Ferran

 • Castellers d’Altafulla
 • Xiquets de Tarragona

Diada del Cós del Bou a Tarragona
19.30h. Carrer del Cós del Bou

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Xiquets de Reus

Foto: Assaig de Tde9fm dels Castellers de Vilafranca

Articles relacionats:

Reclam turístic i icona nacional

Ni tan bé, ni tan malament com sembla

7 colles són millors en el 2017

Castelleres i estudiants

Els castells i les gralles necessiten de la festa

Enfonsaments, ensorraments i castells de 10 descarregats