Gràcia convida a pilars contra la por


Les mostres de condol en el món casteller pels atemptats de Barcelona i Cambrils no paren. Un cop coneguda la suspensió de la majoria d’actuacions castelleres que estaven programades, incloses les de Sant Magí a Tarragona i la Festa Major de Gràcia, el mateix divendres, en molts dels assajos, es van fer minuts de silenci en record de les víctimes, i es van fer accions diverses sota el lema “No tinc por”, convertit ja en símbol de la reacció ciutadana després de l’atemptat.

Potser l’acció més significativa sigui la que preparen per dilluns a la tarda els Castellers de la Vila de Gràcia. Suspesa fins diumenge la seva festa major, a partir de dilluns es reprèn l’activitat prevista, i la colla ha convocat els seus castellers per fer la baixada del pilar caminant i una actuació castellera. Els graciencs han convocat als castellers de totes les colles a participar en els actes, amb samarretes o el distintiu que creguin oportú, “per demostrar que els castellers no tenim por”, expliquen. També diuen que “si hi ha colles que volen venir a fer un pilar seran molt benvingudes”.

Una altra acció castellera significativa es vivia a París: la colla de la capital francesa va convocar un minut de silenci al Camp de Mart, al final del qual van alçar un pilar de 4, amb la presència del Delegat de la Generalitat a París, Martí Anglada.

 

Foto 1: Pilar dels Castellers de París al Camp de Mart de la capital francesa.

Foto 2: Cartell editat pels Castellers de la Vila de Gràcia