La Joves es guanya la plaça de Llorenç

El cap de setmana ha estat de rigorós estiu i ha obligat a suar de valent per superar-se. La Joves de Valls ha signat a Llorenç del Penedès la millor tripleta de la jornada i s’ha fet seva la plaça amb la millor actuació vista a la població, on la Jove de Tarragona hi ha portat el 4de9f.  Ahir, els Castellers de Barcelona van fer la tripleta màgica a Vilafranca. Altres èxits de la jornada són el primer 4de8 descarregat en la història dels Tirallongues de Manresa. Va ser a Millars, on la colla del Riberal també va segellar el seu millor dia.

El cap de setmana s’ha tenyit de vermell amb les tripletes de vallencs i barcelonins. La Joves de Valls ha ofert la seva millor versió i ha signat la millor actuació vista mai a Llorenç del Penedès: tripleta amb el 3de8 amb el pilar i l’espadat de 7 folrat de propina. Una actuació que supera la del dimecres passat a la Firagost i la dels verds a Llorenç el 2001, que va ser amb el 4de8 amb l’agulla en lloc del 3de8a. La Joves demostra confiança i ha sumat el segon 4de9f en pocs dies, a la vegada que continua sumant pilars de gran mèrit -avui han fet el tercer 3de8p i Pde7f en aquest 2017-. El 3de9 amb folre també el tenen apamat i ens sumen cinc de complets. La Jove de Tarragona ha ampliat gamma amb l’estrena del 3de8 amb l’agulla però ha ensopegat amb el 2de8 amb folre que tan sols ha coronat -com ja van fer a la mateixa plaça el 2014 i 2015-. Enguany ja l’havien estrenat abans per evitar l’ensurt i novament han partit la maledicció que incomprensiblement els persegueix amb aquesta estructura. Després s’han tret les manies amb els cinquens 4de9 amb folre i Pde7f de la temporada. Els Nens del Vendrell no s’han mostrat convençuts de nou i han desmuntat el 5de8 i la torre de 8 amb folre inicialment. Després han sumat els dos bàsics de 8 però han desfet el pilar de 6 en una jornada estranya a casa seva. Ara agafen vacances i tindran temps per la reflexió i pel treball psicològic -el tècnic han demostrat tenir-lo.

Els dissabte qui es va lluir van ser els Castellers de Barcelona. Els vermells de la capital van signar la tripleta màgica, la tercera del seu historial, tot i que l’han superat en d’altres ocasions. Van obrir amb el cinquè 5de8 de l’any i van prosseguir amb els dos castells de 9 que alçaven per segon cop aquesta temporada. El 4de9 amb folre, que va cloure el seu recital, va ser lluitat al límit i celebrat com cap altre. La colla espira a fer gamma extra en el segon tram de temporada. A la mateixa actuació, els Xicots de Vilafranca van mostrar signes de recuperació després dels passats ensurts i van fer una nova tripleta de 8. A la segona ronda van provar de muntar el 4de9 amb folre però van desfer dos peus i no van tirar-lo endavant.

De dissabte en sobresurt també l’exitosa diada viscuda a la Catalunya Nord. Els Tirallongues de Manresa van descarregar per primer cop el 4de8 i van completar la seva millor actuació de la història amb el 2de7 i el 5de7. També van superar-se com mai abans els Castellers de Riberal al completar per primer cop el 3de7 amb agulla i reunir-lo amb el 4de7 amb agulla que van estrenar enguany i el 3de7. Ahir els Xiquets d’Alcover van fer a casa seva el primer 4de6 amb agulla de l’any.

Aquesta tarda, als Pallaresos, els Xiquets de Tarragona hi han fet el setè 5de8 de l’any però han hagut de desmuntar dos cops el 4de8. Després han completat el 3de8 i el 2de7 i han tancat amb el pilar de 6. A La Fatarella els de Sant Pere i Sant Pau hi han dut el 2de7 i el pilar de 6 com a destacat, a més, han fet entre d’altres el 3de7 i 4de7 simultanis.

Resultats del cap de setmana:


DIVENDRES

Festa Major de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell)

 • Castellers d’Altafulla: 2de6, 3de7, 4de6a
 • Nens del Vendrell: 2de7, 4de8, 4de7a

DISSABTE

Màrtirs Street a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Barcelona: 5de8, 3de9f, 4de9f
 • Xicots de Vilafranca: 2de8f, 3de8, 4de8

Festa Major de Millars

 • Castellers del Riberal: 3de7, 4de7a, 3de7a
 • Tirallongues de Manresa: 2de7, 4de8, 5de7

Diada Itinerant a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Tortosa: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 3de6, 4de6, (id)3de6a, 3de6a
 • Laietans de Gramenet: 3de6(c)

Festa Major d’Andorra la Vella

 • Castellers d’Andorra: 3de6a, 2de6, 4de6

Actuació a Son Cladera (Mallorca)

 • Castellers de Mallorca: 3de6, 3de6

Festa Major de la urbanització la Mora (Tarragona)

 • Castellers d’Altafulla: 2de6, 3de7, 3de6a
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 5de7, Pde6
 • Nois de la Torre: 3de7, 3de7a, 5de6

Festes de la Urbanització Serradalt d’Alcover

 • Castellers de la Il·lusió: construccions inclusives
 • Xiquets d’Alcover: 3de6, 3de6a, 4de6a

Batalla de Foc de Sant Antolí i Vilanova a Ribera d’Ondara

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès: 2de6, (id)3de6, (id)3de6, 4de6

DIUMENGE

Festa Major de Llorenç del Penedès

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8a, 2de8f(c), 4de9f, Pde7f
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 4de9f, 3de8a, Pde7f
 • Nens del Vendrell: (id)5de8, (id)2de8f, 3de8, 4de8, (id)Pde6

Festa Major de Castelló d’Empúries

 • Castellers de Castelldefels: 3de7, 4de7, 2de6
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro: 3de6, 3de6a
 • Vailets de l’Empordà: 2de6, 3de6a, (id)4de6,4de6

Actuació a l’Aquopolis

 • Xiquets de Cambrils: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Xiquets de Vila-seca: 3de6, 4de6, 3de6a

Festa Major de La Fatarella

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 3de7 i 4de7 simultanis, 5de7, 4de7a, Pde6

Festa Major dels Pallaresos

 • Castellers d’Altafulla: 5de6, 3de7, 2de6
 • Nois de la Torre: 3de7a, (id)4de7a, 4de7, 3de7
 • Xiquets de Tarragona: 5de8, 2(id)4de8, 3de8, 2de7, Pde6

Festa Major de la Riba

 • Torraires de Montblanc: 4de6a, (id)2de6, 5de6, (id)2de6
 • Xiquets del Serrallo: 4de7, 3de7, 2de6

JORDINA ARMILLA

Foto portada i foto 1: 4de9f de la Joves a Llorenç del Penedès

Foto 2: 4de9f dels Castellers de Barcelona a Màrtirs Street. Foto: @Ara_castells via @CdBCN

Foto 3: 4de8 dels Tirallongues de Manresa

Noticies relacionades:

Inventari de grans fites a completar

Tres colles de 9 sota el sol de Llorenç

La Vella genera dubtes i la Joves convenç

El Vendrell es folra a mitges