Uns verds de 10 abans de Sant Fèlix

Els Castellers de Vilafranca ha tocat el cel en descarregar per segon any consecutiu el 3de10 amb folre i manilles avui a l’Arboç. És el primer castell de 10 completat enguany i el desè 3de10fm descarregat pels verds, que ara són la colla que l’ha completat més cops. El 3de10fm ha estat la cirereta d’un extraordinari cap de setmana casteller, en què s’han descarregat catorze construccions de gamma extra i se n’han carregat dos més. Els dubtes que en alguns apareixien sobre les colles que seran dimecres a la diada de Sant Fèlix s’han esvaït o, si més no, s’han relativitzat o reduït. El nivell continua alt i les expectatives també.

Els verds han facturat de sortida la vuitena torre emmanillada del curs i acte seguit han afrontat el castell de 10 amb esforç i encert. A la tercera ronda, però, han fracassat amb el 4de9 amb folre i l’agulla, que ha vist com saltava el pilar quan baixaven els darrers pisos del 4 exterior. Després han prosseguit amb un 4de9 amb folre de tràmit i han demostrat que tenen peces per al pilar amb l’espadat de 7 amb folre.

La Colla Vella ha doblat també l’esforç del cap de setmana i ha repetit la diada d’ahir al Catllar. En menys de 24 hores ha bastit dues vegades el 4de9 amb folre i pilar d’estrena i ha reiterat proves del domini del 5de9 amb folre, del que n’acumulen cinc aquest any. El millor castell dels rosats ha estat el 4de9 amb el pilar que ha esdevingut en el 25è del seu historial 18 descarregats i que podria ser una de les cartes de dimecres a Vilafranca. La Jove de Tarragona també ha fet l’agost amb el tercer 5de9 amb folre complet de l’any i el 25è 9de8 descarregat del seu historial. També han coronat el pilar de 8 emmanillat l’havien descarregat enguany dos cops però mai l’havien fet a l’Arboç. Els Minyons de l’Arboç han estrenat el 5de7 al segon intent.

A Igualada, s’ha jugat una altra part de la prèvia de Sant Fèlix. La Joves de Valls ha carregat a la segona ronda el 2de9 amb folre i manilles. Les primeres manilles vistes a Igualada i les segones dels vermells després del pilar coronar a La Bisbal. La diada dels vallencs ha estat com una muntanya russa perquè malgrat completar el 3de9 amb folre de sortida han deixant en intent el 4de8 amb el pilar de la tercera ronda. Després s’han refet descarregant el pilar de 6. Els Xiquets de Reus també han tingut una alegria amb el 5de8 que han estrenat però novament han coronat el 4de8 amb l’agulla, el segon del seu historial i que tenen encara per descarregar. També han fet el 2de8 amb folre. Els Moxiganguers d’Igualada han sortit airosos amb la primera tripleta de 8 descarregada a la seva Festa Major.

De la matinal d’avui en destaca el 4de8 descarregat a casa pels Tirallongues durant la seva Festa Major. Es tracta del segon carro gros completat pels manresans, després del que van plantar a Millars a començament de mes i que confirma el seu salt endavant. A més, els Tirallongues han fet per primer cop el 3de7 per sota.

Avui a la tarda els Minyons de Terrassa han portar el 3de9 amb folre a Sitges també han fet el 2de8 amb folre. El de Sabadell han fet la clàssica de 8 i la Jove de Sitges gamma mitja de 7. A Pineda de Mar els Capgrossos de Mataró hi han fet castells de 8.

Dissabte, la diada del Catllar va ser de màxims i esplèndida perquè s’hi van completar tots els propòsits. La Jove de Tarragona va signar la millor actuació vista en aquesta plaça amb el 2de9fm descarregat com a gran novetat en l’historial dels liles. Vallencs i vilafranquins van reeditar els  grans castells amb l’agulla: els rosats amb l’estrena enguany del 4de9fa i els verds recuperant la confiança amb el 3de9fa. En total, s’hi van veure vuit castells extraordinaris en una diada perfecta, sense cao caiguda. A Palau-Solità els Minyons van rodar la gamma alta de 8 amb èxit però amb un ensurt en el pilar de7 amb folre que van deixar tan sols coronat. Els Capgrossos hi van fer bàsics de 8; al igual que els Xicots a casa seva.

Resultats del cap de setmana:

Festa Major del Catllar

 • Castellers de Vilafranca: Tde9fm, 3de9fa, 4de9f, Pde7f
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de9f, 2de9fm, 9de8, Pde8fm
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 4de9fp, 5de9f, Pde7f

Festa Major de Palau-solità i Plegamans

 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, 5de7
 • Castellers de Caldes de Montbui: 2de6, 3de6a, (id)3de6, 3de6
 • Minyons de Terrassa: 5de8, 2de8f, 3de8a, Pde7f(c)

Festa Major de Ripollet

 • Castellers de Berga: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Castellers de Sabadell: 3de8, 2de7, 4de8

Diada dels Fillols a Vilafranca del Penedès

 • Colla Castellera de la Gavarresa: 3de6a, 4de6, 3de6
 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès: (id)3de7, 2de6, (id)3de7, (id)3de6a
 • Vailets de Gelida: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Xicots de Vilafranca: 4de8, 3de8, 7de7

Festa Major de La Febró

 • Xiquets de Reus: 5de7, 2de7, 4de7a, 3de7a

Festa Major de Sants (Barcelona)

 • Castellers de Sants: 4de7a, 3de7, 4de7

Festa Major de Tordera

 • Castellers de l’Alt Maresme: 4de7, 3de6s, 4de6a
 • Colla Castellera de Figueres: 3de7, 2de6, 3de6a

Festa Major de La Seu d’Urgell

 • Castellers d’Andorra: 3de6, 4de6, 3de6a

Festa Major de Matadepera

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Terrassa

Vigília de Festa Major de l’Arboç

 • Minyons de l’Arboç
 • Xiquets del Serrallo

Festes de Sant Joan Degollat a Sant Joan (Mallorca)

 • Al·lots de Llevant

DIUMENGE

Festa Major de l’Arboç

 • Castellers de Vilafranca: Tde9fm, 3de10fm, (i)4de9fa, 4de9f, pde7f
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de9f, 9de8 4de9f, pde8fm(c)
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4de9fp, 5de9f, 3de9f, pde7f
 • Minyons de l’Arboç: 3de7, (id)5de7, 5de7, 4de7

Festa Major d’Igualada

 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 2de9fm(c), (i)4de8a, 4de8, Pde6
 • Moixiganguers d’Igualada: Tde8f, 3de8, 4de8
 • Xiquets de Reus: 4de8a(c), 5de8, 2de8f

Festa Major de Vallfogona de Ripollès

 • Esperxats de l’Estany:
 • Xerrics d’Olot: 4de6, 3de6a, 3de6

Festa Major de Manresa

 • Castellers de Terrassa: 4de7, 5de7, 3de7
 • Margeners de Guissona: 3de6a, 4de6a, 4de6
 • Tirallongues de Manresa: 4de8, 5de7, 3de7s

Festa Major de Vilanova del Vallès

 • Xics de Granollers: 5de6, 3de7, 4de7

Diada a Sant Climent Sescebes

 • Colla Castellera de Figueres

Festa Major de Sant Feliu del Racó de Castellar del Vallès

 • Castellers de Castellar del Vallès

Festa Major de Sant Bartomeu a Sitges

 • Castellers de Sabadell: 3de8, 2de7, 4de8
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 5de7, 7de7, 4de7a
 • Minyons de Terrassa: 3de9f, 2de8f, 4de8

Festa Major de Pineda de Mar

 • Capgrossos de Mataró: 4de8
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Muixeranga de Pego

Foto 1: 4de9fp de la Colla Vella a l’Arboç (Foto: Fèlix Miró)

Foto 2: 3de10fm dels Castellers de Vilafranca a l’Arboç (Foto: Fèlix Miró)

Foto 3: 2de9fm carregat per la Joves de Valls a Igualada

Foto 4: 5de9f de la Jove de Tarragona a l’Arboç (Foto: Fèlix Miró)

Foto 5: 4de8 dels Tirallongues a Manresa

Notícies relacionades:

Les colles es reivindiquen al Catllar

Examen abans de Sant Fèlix

Ni tan bé, ni tan malament com sembla

La Vella genera dubtes i la Joves convenç

Vilanova mostra moltes més llums que ombres

Glòria a les Santes!

Festa Major de 10 a Terras