La Vella diu que sí i es guanya Lleida

La jornada convidava a la reflexió i a prepara-se per al que pugui venir, però la Colla Vella ha posat tot i més perquè el cap de setmana casteller no sigui en blanc. Els rosats han dit que sí i han mostrat múscul davant la Paeria de Lleida. El 5de9 amb folre i el 9de8 s’hi han vist per primer cop i ha estat un cop de geni amb què queda palès que quan la gent suma res és impossible. Els Capgrossos també hi han dut un castell de 9 i han estrenat folre al pilar. D’aquesta jornada també destaquen les estrenes del 3de8 dels de Lleida i dels primers castells de 7 dels Esperxats banyolins.

La Colla Vella ha donat un gran espectacle a Lleida aquest dissabte en motiu de la Fira de Sant Miquel. Ni la tímida pluja ni l’estat de setge que viu el país ha pogut aigualir la que ara ja figura com a millor actuació a les terres de ponent. Els rosats han clavat el 9de8 de sortida –el primer vist a davant la Paeria i el segon dels vallencs aquest any–. Lleida s’ha estrenat com a plaça de gamma extra i és la 20a plaça que veu el gran castell de les tres aletes. Després, la Vella ha apujat l’aposta i han descarregat el vuitè 5de9 amb folre de l’any i el primer en terres lleidatanes –16à població que el veu i el 90è descarregat de l’Era moderna–. Després han tancat la brillant actuació amb el 4de9 amb folre –han reservat l’estrena històrica del 3de9 amb folre i pilar i el castell de 10 per dissabte a Reus–. Els vallencs han arribat als 400 castells descarregats de 4de9f en amunt.  Les circumstàncies polítiques han afectat de ple l’activitat castellera però la Vella ha sorprès per les ganes i capacitat. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han sumat amb excel·lència l’onzè 3de9 amb folre de l’any i han fet el 2de8f i 5de8, que volen pujar un pis més dissabte vinent. De comiat han estrenat el pilar de 7 amb folre que no completaven des del novembre del 2015. Els Castellers de Lleida han estrenat el 3de8 i han sumat el cinquè 4de8 de l’any –després d’un intent desmuntat–. El tercer castell ha estat el 7de7, que voldrien aconseguir amb un pis més. Els Moixiganguers d’Igualada també han fet el doblet de 8 –els setens 3de8 i 4de8 del 2017– i han triat el 5de7 de tercer castell, de cara l’objectiu d’atacar la catedral.

A Salt, els Marrecs han sumat la dotzena catedral consecutiva descarregada –la meitat en aquest any–. Els Sagals d’Osona hi han dut el setè 3de8 complet de la temporada. A Tarragona s’ha celebrar la diada blava dels serrallencs a l’interior del local de la Colla Jove. Els liles han completat el 5de8 com a destacat i els del Serrallo castells de 6. La Jove de Valls ha portat la tripleta de 8  i el pilar de 7 amb folre a Amposta.

De la resta de diades cap destacar que els Esperxats de l’Estany han pujat per primer cop als 7 pisos i ho han fet per partida doble. Els de Banyoles van fer un intent desmuntat de 3de7 l’octubre de l’any passat i avui han sumat el 4de7 i el 3de7 a la primera.

Demà no hi cap actuació destacada prevista perquè els castellers puguin  decidir els que millor els plagui.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada de Sant Miquel a Lleida

 • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 2de8f, 5de8
 • Castellers de Lleida: (id)4de8, 4de8, 3de8, 7de7
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 9de8. 5de9f, 4de9f, Pde6
 • Moixiganguers d’Igualada: 3de8, 4de8

Diada dels Marrecs de Salt

 • Marrecs de Salt: 4de8, 5de8, 3de8
 • Sagals d’Osona: 5de7, 3de8, 4de7

Diada Blava a Tarragona

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 4de8, 9de7, Pde6
 • Xiquets del Serrallo: (id)4de7, 3de6, 3de6a

IV Aniversari dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta a Amposta

 • Colla Castellera Nyerros de la Plana: 4de6(c)
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 2de8f, 4de8, Pde7f
 • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta: (id)3de6,

XIX Diada dels Castellers de Mallorca

 • Al·lots de Llevant: 4de7a, 3de7a, 3de7
 • Castellers de Mallorca: 4de7(c), (id)3de7, 3de6, 3de6a
 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès: 2de6, (id)4de7, (id)4de7, 3de6a

Diada castellera al Vendrell

 • Nens del Vendrell: 3de7, 4de7a, 4de7

Fira Terrània i diada de Sant Miquel a Montblanc

 • Torraires de Montblanc: 2de6, 4de6a, 4de6 net
 • Nois de la Torre: 3de7a, 4de7, 3de7

Fira de l’all a Cornellà de Terri

 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Colla Castellera de Figueres
 • Esperxats de l’Estany: 4de7, 3de7, 5de6

Festa Major de Molins de Rei

 • Castellers de Terrassa: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 3de7, tde6, (id)5de6, 5de6,
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7, 4de7, (i)4de7a, 2de6

Festa de la Verema del Bages a Artés

 • Colla Castellera de la Gavarresa: 3de6a, 2de6, 4de6
 • Xerrics d’Olot: 3de6a, 4de6, 3de6

Festa Major de l’Albiol

 • Xiquets d’Alcover
 • Castellers de la Il·lusió

Festa Major de Riudellots de la Selva

 • Castellers de les Gavarres

Festa Major de Vallromanes

 • Xics de Granollers

Diada solidària a Vila-seca

 • Castellers de Tortosa
 • Xiquets de Vila-seca

Foto 1: 5de9f de la Colla Vella a Lleida

Foto 2: Primer 3de8 de la temporada dels Castellers de Lleida

Foto 3: Els Capgrossos han tornat a descarregar el Pde7f, després de dos anys

Foto 4: Primer 3de7 descarregat dels Esperxats de l’Estany de la seva història

Articles relacionats:

Dissabte sense manilles i diumenge a decidir

Els castellers ja no tenen por

La repressió de l’Estat apunta als castells