“Els Castellers de Vilafranca hem estat una colla innovadora i molt lluitadora”

Francesc Moreno, Melilla, representa, com pocs, diverses generacions del món casteller que van aconseguir protagonitzar un salt decisiu per assolir un nou estadi, el que estem vivint ara. Des de la seva època d’enxaneta (on va combinar els Castellers de Vilafranca amb la Colla Vella i els Minyons de l’Arboç, en una pràctica que era comuna entre la canalla de fa més de cinquanta anys), en Melilla ha mamat castells de dalt a baix i ho ha fet amb convicció i sent coneixedor de bona part del que es veu i el que no es veu en un castell i una colla.

Llest, intuitïu, espavilat… en Melilla va ser cap de colla dels Castellers de Vilafranca entre 1995 i 2003 i va canviar la mentalitat i els resultats dels Verds per fer-los guanyadors des d’un primer moment. Sota el seu lideratge, la colla de Vilafranca va obrir una llarga llista de finestres, moltes inèdites en la història actual dels castells: torre de 8 sense folre, 3de10 amb folre i manilles, 4de9 amb folre i l’agulla, pilar de 8 amb folre i manilles…