Els drets d’imatge dels castells, a debat

El 7è Simposi Casteller, al voltant de la diada de Santa Úrsula a la ciutat de Valls, debat enguany la temàtica dels drets derivats de les actuacions castelleres així com la incidència de les noves dinàmiques d’assaig en l’evolució del món casteller.  La jornada es realitza dissabte 21 d’octubre a l’antic Convent del Carme, al barri antic.

La ja tradicional cita de reflexió en el món de la castellística ha seleccionat un dels temes més actuals del moment dins el panorama de les arquitectures humanes. Existeix un debat públic sobre l’assumpte dels drets sense que, de moment, se n’hagi trobat el consens. Prendran part Jordi Bacaria Martrus, president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge del Col·legi d’Advocats de Barcelona; Francesc Domènech, periodista vallenc llargament vinculat al món de la televisió i coconductor del programa «Des de la Plaça del Blat» de Ràdio Valls/Hit103; Alfonso González Bondia, professor titular de l’Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili; Elena Griñó Pujol, tècnica del Registre de la Propietat Intel·lectual de la Generalitat de Catalunya; i Miquel Àngel Vallès i Blistin, advocat, assessor de la Coordinadora de Colles Castelleres.

L’altra taula de debat se centrarà en l’evolució del món casteller a partir de les noves dinàmiques d’assaig implementades. En aquesta cas l’anàlisi de l’escenari actual es realitzarà des del món del periodisme. Es comptarà amb la participació dels professionals Josep Almirall i David Prats, del programa radiofònic «3 Rondes» de Catalunya Informació; Joan Beumala, del diari “El Punt Avui”; i  Toni Comas, periodista de La Xarxa i director del Quarts de nou de TV3.

El 7è Simposi Casteller, moderat per les periodistes Sara Sans –de La Vanguardia i presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona–  i  Cristina París –vallenca arrelada a Vilafranca del Penedès-–, compta amb una obertura gastronòmica que vincula cuina i castells, amb un show cooking i un esmorzar popular amb el segell Slow Food Km0 del xef Ramon Martí del Restaurant El Llagut de Tarragona, així com amb una cloenda protagonitzada pel debat entre els caps de colla de la Joves i la Vella dels Xiquets de Valls, moderats pel director de la Revista Castells, Santi Terraza, al llarg d’un vermut tertúlia.
Foto: Public assistent al Simposi del 2016

Articles relacionats:

7è Fòrum Casteller de Catalunya (programa)

La ‘U’ protagonista de la imatge de la Fira de Santa Úrsula de Valls

El Simposi abordarà la temàtica dels drets i les noves dinàmiques d’assaig