Els Vendrell es desfolra i Sants s’emmanilla

Diumenge de grans alegries al món casteller. Diverses colles han actualitzat el seu marcador i han revalidat o aconseguit fites històriques. Santa Teresa ha tornat a ser talismà per a la Joves d Valls i la Jove de Tarragona que han fet història amb castells nets i els Nens en revalidar els nou pisos. A Sants els borinots han revalidat la gamma extra amb la torre emmanillada i els Minyons l’han tornar a portar a plaça. També han fet castells de 9 els Capgrossos i els de saballuts.  També cal destacar el primer 2de7 en la història dels de Cerdanyola.

La plaça Vella del Vendrell ha tornat a viure un gran diada castellera el dia de Santa Teresa. La joves de Valls ha tornat a descarregar el 2de8 sense folre -el segon de l’any dels vermells i per primer cop al Vendrell-, amb una defensa titànica a la descarregada, que han hagut de gestionar un parell de rebrincades que feien pensar que el castell se n’anava en orris. Han mostrat que la bèstia indomable es pot domar, encara que sigui una mica. Ha estat el millor castell de la cita i el quart 2de8sf completat aquest any -quatre dels deu de l’Era moderna-. Els vallencs, a més, han provat el 2de9 amb folre i manilles que han hagut de desfer amb l’aixecador col·locat i amb problemes d’encaix de les manilles. Després han optat pel 3de9 amb folre -han completat amb esforç  el tretzè de l’any i com a preparació d’un possible primer intent de 3de9 amb folre i el pilar per Santa Úrsula-. En aquesta mateixa línia han coronat el 3de8 amb l’agulla de tercer castell, del que ha cedit el pilar a la sortida de l’enxaneta. Han tancat amb el pilar de 7 amb folre.

La Jove de Tarragona ha signar la millor actuació del dia i la quarta del seu historial. El liles han carregat per primer cop el 4de9 sense folre -ha pujat molt ràpid i massa neguitós per ser completat-. La primera aleta tarragonina en un dels grans castells “nets” i una carta molt valuosa en les aspiracions màximes de la Jove. Avui, de sortida, han completat el setè el 5de9 amb folre de l’any i el 4de9f a la tercera tanda -la caiguda en el castell total els ha fet desestimar el 3de9fa-. Han acabat brillantment amb el pilar de 8 emmanillat -el sisè de l’any i la colla que n’ha completat més aquest 2017: cinc dels deu grans espadats-. A la Jove encara els queda l’Esperidió de dissabte vinent al Pla de la Seu. Els Nens del Vendrell també han fet fortuna amb el 4de9 amb folre que un any després han tornat a fer -el primer castell de 9 de l’any-. Després han fet el segon 5de8 i la vuitena torre folrada del curs. També han fet el pilar de 6 i han signat la quarta millor actuació de la seva història. Dissabte vinent  també estaran a Tarragona.

 

A Barcelona també hi hagut gamma extra. Els Minyons de Terrassa han tornat a fer el 2de9 amb folre i manilles -el cinquè de l’any- i han signat la tripleta de 9 i el pilar folrat. Tot descarregat de manera que els retorna al bon camí en l’exigent calendari que els espera. Els borinots han revalidat el 2de9fm amb el que han confirmat un any més la gamma extra. Els de Sants han fet la seva millor diada de l’any amb la tripleta de 9 i l’estrena del pilar de 6. Els Capgrossos de Mataró també han fet un gran paper amb un nou doblet de 9 i el 2de8f i pde7f que volen pujar un pis més en l’interessant final de curs que se’ls presenta. A Sabadell, la colla local ha fet per segon cop enguany el doblet de 9 i l’han acompanyat del 7de8 en la seva segona millor diada -enguany va fer doblet de 9 amb 2de8f i el 2015 el van fer com avui amb el 7de8-. Els Moixiganguers d’Igualada han signat una nova tripleta de 8 -a l’espera d’estrenar el pilar de 6 i algun castell superior-, els Xics de Granollers han estrenat el 2de7 i han signat la primer clàssica de 8 de l’any i els Bordegassos de Vilanova hi han portat el doblet bàsic de 8.

També s’han vist castells de 8 en d’altres diades. Els Castellers de Sant Cugat van dur ahir el 4de8 a Londres al costat dels Castellers of London que van fer castell de 6. Els de Sabadell van fer el 3de8 a la seva vigília i els Castellers de Vilafranca el 4de8 al Monestir de Montserrat. Els Castellers de Cerdanyola, a casa seva, van fer primer cop el 2de7 i van signar la seva millor diada de mai. Avui els Castellers de Barcelona han fet la clàssica de 8 a la diada dels de la Sagrada Família on els locals han fet el 3de7 per sota i els Castellers de Terrassa un intent desmuntat de 4de8. A l’Alcover els Xiquets de Reus han fet doblet de 8 i els Xicots de Vilafranca el 4de8.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Vigília de la diada dels Castellers de Sabadell

 •  Castellers de Sabadell: 3de8, 2de7, 7de7

Romeria a Montserrat (Monistrol de Montserrat)

 • Castellers de Vilafranca: 3de7, 5de7, (id)4dde8, 4de8, 4de7a, 2de7

Apadrinament dels Castellers of London a Londres (Anglaterra)

 • Castellers de Sant Cugat: 5de7, 4de8, 4de7a
 • Castellers of London: 3de6, 4de6, 4de6a

XIX Aniversari dels Castellers de Cerdanyola

 • Castellers de Cerdanyola: 2de7, 5de7, 4de7a
 • Colla Jove de l’Hospitalet: 4de6, 3de6a, 3de6
 • Margeners de Guissona: 3de7, 5de6, 4de6

XIX Diada dels Al·lots de Llevant

 • Al·lots de Llevant: 5de7, 3de7a, 4de7a
 • Castellers de Mallorca: 4de7, 3de7, 5de6
 • Xiquets de Tarragona: 4de7a, 5de7, 3de7

Diada dels Xerrics d’Olot

 • Colla Castellera de Figueres: 3de7a, 3de7, 4de7a
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro: 3de6, 2de6, 4de6
 • Xerrics d’Olot: 3de7, 2(id)4de7a, 2de6, 4de7

7ª Diada Jove a Vilafranca del Penedès

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: (id)2de6, 2de6, (id)3de6, 3de6, 3de6a
 • Nois de la Torre: 4de6a, 3de7, 3de6a

DIUMENGE

Diada de Santa Teresa al Vendrell

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de9f, 4de9sf(c), 4de9f, Pde8fm
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 2de8sf, (id)2de9fm, 3de9f, 3de8a(c), Pde7f
 • Nens del Vendrell: 4de9f, 5de8, 2de8f, Pde6

XXV Diada dels Castellers de Sants a Barcelona

 • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 4de9f, 2de8f, Pde7f
 • Castellers de Sants: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde6
 • Minyons de Terrassa: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde7f

Diada dels Castellers de Sabadell

 • Bordegassos de Vilanova: 3de8, 4de8, 5de7
 • Castellers de Sabadell: 4de9f, 3de9f, 7de8
 • Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, 4de8, 3de8
 • Xics de Granollers: 3de8, 2de7, 4de8

XVè Aniversari dels Castellers de la Sagrada Família a Barcelona

 • Castellers de Barcelona: 3de8, 2de7, 4de8
 • Castellers de la Sagrada Família: 3de7s, 7de7, 5de7
 • Castellers de Terrassa: (id)4de8, 5de7, 7de7, 4de7

Festa Major d’Alcover

 • Xicots de Vilafranca: 4de8, 7de7, 4de7a
 • Xiquets d’Alcover: 3de6a, 2de6, (id)5de6, 3de6
 • Xiquets de Reus: 3de8, 4de8, 4de7a

Festes del barri de Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat

 • Castellers de Cornellà: 4de7, 3de7, 5de6
 • Castellers de Mollet: 3de7, 4de7, 5de6
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7, 2de6, 4de6

Fira del Vi a Cambrils

 • Castellers d’Altafulla: 3de6a, 3de7, 2de6
 • Torraires de Montblanc: 4de6a, 2de6, 3de6a
 • Xiquets de Cambrils: 4de6, 3de6, 2de6

IV Diada dels Xiquets de Vila-seca

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 4de7a, 3de7a, Pde6
 • Xiquets de Vila-seca: 2de6, 3de7, 4de6

Diada a Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)

 • Castellers de Les Roquetes: 2de6, 3de6, 3de6a
 • Castellers de Tortosa
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 2(id)3de6

Foto 1: 4de9sf carregat per la Jove de Tarragona a El Vendrell.

Foto 2: 2de8sf de la Joves de Valls, descarregat a El Vendrell.

Foto 3: 2de9fm dels Castellers de Sants a la seva diada.

Foto 4: 2de7 dels Castellers de Cerdanyola, el primer del seu historial

Notícies relacionades:

Santa Teresa total amb extres sense folre

Anyada extraordinària, malgrat tot