La Fira Castells ofereix tots els productes de temàtica castellera

La Fira Castells, que se celebra el proper cap de setmana a Valls en el marc del 7è Fòrum Casteller de Catalunya i amb motiu de Santa Úrsula, convocarà vint estands d’empreses, artesans i entitats que elaboren o difonen productes vinculats al món casteller. La Fira Castells s’inaugura divendres i serà durant tot el cap de setmana al Pati de Valls.

La Fira presenta una completa oferta de productes de marxandatge de temàtica castellera. Hi haurà peces d’artesania i de bijuteria, elements de decoració, jocs –tant infantils com d’adults–, llibres i altres productes que giren entorn els castells. Aquests estands oferiran una completa fotografia els diferents jocs i productes de temàtica castellera que hi ha avui en dia. Enguany, la Fira estrena quatre marques noves, que presentaran els seus productes: Davallada (que fabrica figures de goma representatives de les festes majors), Fet amb amor (que crea productes marxandatge), Figura’t (que ofereix elements de plom dels balls i gegants d’arreu del país) i La Botiga castellera (on es trobaran diferents productes nous i en circulació amb motius castellers).

La Fira obre divendres a les 17.30h (la inauguració institucional serà a les 19h) i divendres estarà oberta fins les 20h. Dissabte i diumenge obrirà de 10 a 14h i de 16 a 20h. Tots els estands organitzen tallers i activitats, adreçades a públics diversos, especialment l’infantil. El programa d’activitats omple l’agenda de la Fira des de la seva obertura fins al tancament, amb diferents propostes que s’intercalen, amb l’objectiu que els visitants puguin repetir la seva assistència i s’hi trobin iniciatives complementàries. La Fira també ofereix el Fòrum familiar, que brinda l’oportunitat de descobrir, aprendre i experimentar a través dels jocs lúdics en diferents camps i que ocuparà l’espai central el Pati.

Relació d’estands de la Fira Castells

Artesania i marxandatge

DAVALLADA. Van néixer amb la finalitat de fabricar les figures més representatives de les festes majors de Catalunya i la cultura popular en ninos de goma. Presenta les diferents figures de castells en diversos materials, tant per a canalla com per a decoració.

FET AMB AMOR – ARTESANIA CASTELLERA. Productes de marxandatge, artesania, penjolls, jocs infantils i de decoració elaborats amb imatges, motius i identificacions castelleres, per a nounats, infants, joves i adults.

FIGURA’T. És una empresa artesana, l’objectiu de la qual és recordar les joguines de plom dels pares, la imatgeria, els balls i els entremesos del patrimoni immaterial català, per fer difusió de la rica i prolífica cultura popular del país.

LA BOTIGA CASTELLERA. Jocs, material infantil, producte de decoració, artesania, penjolls, dvds, samarretes… tot el material sobre castells.

MANS DE GLÒRIA. Es presenta per segon cop a la FiraCastells amb totes les seves creacions en patchwork casteller, bosses, ronyoneres, carteres, complements de nadons, cintes i bandanes per al cap.

RACÓ DE LES FADES. Taller de creacions que elabora artesania, bijuteria, roba i complements amb motius castellers.

 

Entitats

CASTELLS – COLLES CASTELLERES DE CATALUNYA. És una marca registrada impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que agrupa totes les colles castelleres existents. A l’estand trobareu tota la informació institucional relativa als castells i a les colles, aspectes de normativa, documentació i vocabulari, seguretat, calendari d’actuació i tots els productes associats a la marca Castells.

COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS. Estand de la colla vallenca amb un taller permanent per fer-te la teva polsera castellera. Novetat!

COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS. Estand de la colla vallenca amb un taller permanent per fer-te la teva polsera castellera.

 

Jocs educatius

CAMP D’APRENENTATGE DE TARRAGONA. El CdA és un servei educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que facilita als nens i nenes la descoberta del fet casteller a través de tallers, manualitats i activitats lúdiques. Mitjançant aquestes propostes aprenen a conèixer i valorar els elements i la realitat dels castells. Iniciativa impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

CIMS / EL CRACK CASTELLER. CIMS és un joc de construcció basat en els castells que desperta la imaginació, millora la destresa i estimula l’enginy. El CRACK CASTELLER és un joc de taula de preguntes i respostes per demostrar els coneixements de temàtica castellera.

 

Llibres

COSSETÀNIA EDICIONS. Editorial generalista dins el catàleg de la qual destaquen per la seva importància les col·leccions que fan referència a excursionisme, turisme, cuina, natura, cultura popular, esports, narrativa i assaig, entre altres temàtiques. Compta amb l’única col·lecció dedicada al fet casteller: L’aixecador.

TRADILLIBRERIA. Una proposta de llibreria de fons, especialitzada en la cultura tradicional, que vol fer més accessibles els llibres que fomenten, estudien o es relacionen amb ella.

 

Mitjans de comunicació

BARÒMETRE CASTELLER ESTRELLA DAMM. Patrocinat per Estrella Damm, concedeix cada any el Premi Baròmetre en el marc de la Nit de Castells que al voltant de la festa de la Mare de Déu de la Candela se celebra anualment a Valls. Degustació d’Estrella Damm per a adults amb invitació.

HIT 103. Des de Valls emet aquesta emissora en què la música i les piulades culturals es combinen en una fórmula d’èxit. Veurem treballar en directe els seus professionals i convertir-se el seu estand en un escenari de música en directe.

REVISTA CASTELLS. Publicació castellera independent que té com funció informar, debatre, analitzar i viure amb la màxima intensitat el món casteller. El juny del 2013 estrenà el format digital, que actualitza de manera diària. Des d’aleshores, la revista en paper s’edita un cop l’any, amb un número especial, que recull les dades, reportatges i articles de relleu.

XARXA TV LOCALS / TAC 12. El canal públic de televisió del Camp de Tarragona aposta fort des de fa anys pels castells. A l’estand podreu informar-vos de la programació i aprendre com es fa una transmissió televisiva castellera. Projecten un visionat continu de les principals diades castelleres d’aquesta temporada i dels reportatges més destacats de la Nit de Castells 2017.

Foto: La Fira Castells, l’any passat

Articles relacionats:

Els drets d’imatge dels castells, a debat

7è Fòrum Casteller de Catalunya (programa)

La ‘U’ protagonista de la imatge de la Fira de Santa Úrsula de Valls

El Simposi abordarà la temàtica dels drets i les noves dinàmiques d’assaig