Santa Teresa total amb extres sense folre

Cap de setmana d’alta intensitat i que  vol retornar la normalitat absoluta a les places. És preveu una diada de Santa Teresa al Vendrell al màxim nivell amb els millors castells possibles a càrrec de la Joves de Valls i la Jove de Tarragona –que volen fer gamma extra sense folre– i els Nens, que tenen l’oportunitat de revalidar els 9 pisos. A Barcelona i Sabadell també s’esperen castells de 9 –especialment a Sants on els borinots volen fer gamma extra–.

Arriba el tram definitiu de la temporada i la Fira de Santa Teresa obre el torn amb un cartell d’èxit: les tres colles convocades se senten com a casa i la plaça Vella esdevé talismà per liles i vermells. La Joves de Valls vol portar-hi el 2de8 sense folre, que van completar per Sant Fèlix i que van carregar al Vendrell el 2014. L’any passat, els vallencs no hi van dur gamma extra i el darrer va ser el 2015 amb el 2de9fm. La Jove de Tarragona ha apostat molt fort pel Vendrell en les darreres campanyes i l’any passat hi va completar el 3de10fm. Aquest any, els liles hi volen provar el 4de9 sense folre, el castell total, una construcció puntuada ara per sobre dels castells de 10 i de la que van fer un intent fallit al Concurs del llunyà 1998 –quan no s’havia vist a l’Era moderna i dies abans del que van completar els Minyons a Girona–. A part d’aquests grans reptes, les dues colles, en tenen d’altres també de gran envergadura. Els tarragonins no es conformaran amb un gran trumfo i volen fer una gran actuació amb més gamma extra. La Joves hi anirà amb un ull posat en una Santa Úrsula que es presenta històrica.  Els Nens del Vendrell tenen feina pendent i buscaran el 4de9 amb folre que van estrenar just fa un any i que van desmuntar dos cops al juliol per Santa Anna. El 5de8, la torre i el pilar folrat són les altres cartes dels amfitrions.

A Sants, els borinots volen obrir casella amb el 2de9 amb folre i manilles; també tenen ganes d’estrenar el pilar de 6. Els acompanyaran els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, que també apunten a castells de 9 com a pas previ de les grans cites que els esperen. A Sabadell, els saballuts celebren la seva diada amb ganes de reeditar el dos bàsics de 9 i sumar el 5de8, amb el que signarien per primer cop la tripleta màgica. Tindran al seu costat als Bordegassos de Vilanova i els Moixiganguers d’Igualada, que treballen per poder estrenar el 5de8, i els Xics de Granollers que volen seguir sumant de 8. Una altra cita destacada tindrà lloc a prop de la Sagrada Família, on hi seran els Castellers de Barcelona amb la ment en la gamma extra i en companyia dels verds de Barcelona i els blaus de Terrassa. La jornada és extensa i molt oberta –els esdeveniments de país i la festivitat d’ahir tornen a ser elements a tenir en compte en la previsió–.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

XIX Diada dels Al·lots de Llevant
17.30h. Plaça de sa Bassa

 • Al·lots de Llevant
 • Castellers de Mallorca
 • Xiquets de Tarragona

Vigília de la diada dels Castellers de Sabadell
18h. Plaça Doctor Robert

 •  Castellers de Sabadell

Diada dels Xerrics d’Olot
18h. Plaça Rector Ferrer

 • Colla Castellera de Figueres
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro
 • Xerrics d’Olot

7ª Diada Jove a Vilafranca del Penedès
18h. Plaça de la Constitució

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca
 • Nois de la Torre
 • Vailets de Gelida

XIX Aniversari dels Castellers de Cerdanyola
18.30h. Plaça Francesc Layret

 • Castellers de Cerdanyola
 • Colla Jove de l’Hospitalet
 • Margeners de Guissona

Apadrinament dels Castellers of London a Londres (Anglaterra)

 • Castellers de Sant Cugat
 • Castellers of London

Romeria a Montserrat (Monistrol de Montserrat)
Plaça del Monestir

 • Castellers de Vilafranca

DIUMENGE

XXV Diada dels Castellers de Sants a Barcelona
12h. Plaça de Bonet i Muixí

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de Sants
 • Minyons de Terrassa

Diada dels Castellers de Sabadell
12h. Plaça de Sant Roc

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Sabadell
 • Moixiganguers d’Igualada
 • Xics de Granollers

XVè Aniversari dels Castellers de la Sagrada Família a Barcelona
12h. Carrer de la Marina

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Terrassa

Festes del barri de Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat
12h. Plaça de Sant Ildefons

 • Castellers de Cornellà
 • Castellers de Mollet
 • Matossers de Molins de Rei

Fira del Vi a Cambrils
12h. Parc del Pescador

 • Castellers d’Altafulla
 • Torraires de Montblanc
 • Xiquets de Cambrils

Capvuitada a Caldes de Montbui
12h. Ermita del Remei

 • Castellers de Caldes de Montbui

IV Diada dels Xiquets de Vila-seca
12h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 • Xiquets de Vila-seca

Diada a Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)
12h. Plaça Llobregat

 • Castellers de Les Roquetes
 • Castellers de Tortosa
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca

Festa Major d’Alcover
12.30h. Plaça Nova

 • Xicots de Vilafranca
 • Xiquets d’Alcover
 • Xiquets de Reus

Diada de Santa Teresa al Vendrell
13h. Plaça Vella

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Nens del Vendrell

Foto: Assaig de 4de9sf de la Jove de Tarragona

Articles relacionats:

Anyada extraordinària, malgrat tot

El 4 emmanillat i la torre ‘neta’ revaloritzen Reus